Ongeveer 650 leerlingen van dertien Helmondse scholen worden klaargestoomd om zaterdagmiddag 3 juni op het Speelhuisplein flink te schuiven. Niet op de lange baan, maar op een pBone!

Musiceren kun je leren!

We nemen een kijkje in de muziekkeukens op basisscholen De Goede Herder en OKC De Stroom. De leerlingen nemen zaterdag deel aan het concert van het Groot Helmonds Opleidingsorkest. Het is dus vooraf flink oefenen geblazen. De kunst van het spelen op een kunststof trombone lijkt men aardig snel onder de knie te krijgen. Of beter gezegd in de lippen. Zo klinkt eerst de pBone-samba vrolijk door het muzieklokaal. I feel good van James Brown klinkt vervolgens alsof de groep nooit iets anders heeft gespeeld. En ook Queen zou jaloers zijn op hun uitvoering van We will rock You. Kortom, musiceren is te leren! Vooral als je les krijgt van Mr.pBone.

What’s in a name

Mr.pBone, bestaande uit Mark Boonstra! en zijn team, probeerde in enkele weken tijd de jeugd het spelen op de pBone aan te leren. Dit kleurrijke instrument, zowel qua klank als qua uiterlijk, is een variatie op de tenor trombone. De pBone, afkorting voor Plastic tromBONE, is ontwikkeld in Engeland in 2010. Speciaal gemaakt voor de jeugd met als voordeel dat ze licht zijn en gemakkelijk schoon te maken.

Groot Helmonds Opleidingsorkest

Het Helmonds Muziek Corps is 140 jaar en viert op zaterdagmiddag 3 juni om 13.30 uur hun eerste feestje. Het podium van Vrienden van Helmond Live! is dan gereserveerd voor de Helmondse jeugd. Met leerlingen van de muziekverenigingen die onze stad rijk is, wordt het Groot Helmonds Opleidingsorkest (GHO) gevormd. Ze geven dan uiteraard ook een groots concert. De 650 Helmondse basisschoolleerlingen spelen een aantal nummers mee.

Toffe samenwerking

De middag is niet alleen een toffe samenwerking van ons muzikaal Helmonds erfgoed. In drie lessen 650 leerlingen een deuntje laten meespelen op een trombone, is een harde noot om te kraken. Met vereende krachten van Cultuurcontact, Meer Muziek in de Klas, Gemeente Helmond, het Helmonds Muziek Corps, de dertien scholen en hun enthousiaste leerlingen is het Mr.pBone gelukt.

Het Kunstkwartier is tijdens deze muzikale middag eveneens aanwezig met een brassband, een bigband en andere leuke muzikale activiteiten. Al met al dus volop muzikaal vermaak op het plein voor Het Speelhuis en bovendien nog gratis toegankelijk ook!

Foto’s en info: Mario van Dinther en Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Helene Ermens - Redactie

Helene Ermens - Redactie DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *