Helmonds zoekplaatje voor parkeerders

Het parkeerprobleem bij grote evenementen in Helmond Centrum ligt al een tijdje onder de loep. Onlangs meldde Dit is Helmond de reactie van gemeente Helmond, die stelde: “Van parkeerproblematiek is geen sprake in de stad”. Onze reporters zien echter dat, ondanks deze uitspraak, zaterdag alsnog een parkeer- en verkeersprobleem gaande is.

Het tweedaagse Ibiza Festival Helmond in het Geukerspark aan de Watermolenwal wordt elk jaar druk bezocht. Dit jaar gestart met bijbehorend zonnetje. En ook een beetje wind, maar dat kan niet anders op de ‘Internationale Dag van de Wind’. Veel mensen op de fiets, maar ook met de auto, bezoeken het centrum en het festival. Voor bezoekers met een auto is het weer een zoekplaatje.

De fietser wint vandaag. Onder andere in de fietsenstalling aan de Watermolenwal zijn veel ‘parkeerplekken’ vrij.  Het is opmerkelijk dat nu de fietsenstallingen niet vol staan. De stevige wind en de onvoorspelbaarheid van het weer helpen niet om op de fiets te stappen.

Het parkeerterrein bij de City Sporthal is sinds kort verdwenen. De parkeergarage eronder is al een tijdje niet meer toegankelijk. Deze wordt ook niet meer toegankelijk voor bezoekers. In de toekomst is de garage alleen voor gebruik door bewoners van de nog te bouwen appartementen. En op zaterdag staat de markt op het parkeerterrein van de Ameidewal. Veel centrumbezoekers wijken uit naar de parkeerterreinen bij de watertoren en de AH XL aan de Torenstraat.

Verkeersinfarct
Op Oostende en de Torenstraat staat zaterdag het verkeer behoorlijk vast. Wegwerkzaamheden zorgen voor een verkeersinfarct. Het gedeelte tussen het kanaal en Noordende is versmald. De verkeerslichten op twee kruispunten zijn weggehaald. Dit duurt in ieder geval tot 17 juli. De afsluiting van de Kanaaldijk Noord Oost duurt ook nog voort.

De Verlengde Stationsstraat, de weg over het spoor vanaf de Engelseweg naar het centrum, is tot medio september 2024 afgesloten wegens herinrichting. De eerder genoemde Torenstraat en Watermolenwal worden binnenkort ook afgesloten. Daar worden van 17 juni tot medio december 2024 nieuwe kabels en leidingen gelegd.

Uit betrouwbare bron vernam Dit is Helmond dat ook medewerkers van het Huis voor de Stad een parkeerprobleem hebben. Bij het bepalen van het aantal parkeerplaatsen in de garage ging men niet uit van één parkeerplaats per ambtenaar. Zij parkeren nu op de parkeerplaatsen rondom de Weg op Den Heuvel. Wat weer zorgt voor minder parkeerplaatsen voor bezoekers.

Lees ook: “Van parkeerproblematiek geen sprake in de stad”

Foto van kruising Torenstraat/Waardstraat gemaakt zaterdag 15 juni  Fotograaf onbekend, Dit is Helmond ontvangt graag de naam.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Helene Ermens - Redactie

Helene Ermens - Redactie DitisHelmond.

Dit artikel heeft 4 reacties

 1. Hanneke Hegeman Reply

  Tja, en binnenkort gaat ook het parkeerterrein bij de watertoren definitief dicht omdat dit een park moet worden. Met dat laatste is niet mis, alleen…. waar blijven al die auto’s dan die er nu geparkeerd worden? Doorschuiven naar de omliggende buurt en daar dan betaald parkeren invoeren is nu het rampzalige plan. Dat zal zeker het gebrek aan parkeerruimte oplossen; niet dus!

  College kom nu eens met een haalbaar plan en niet met window dressing! Durf nu eens echt met de inwoners de discussie aan te gaan over een oplossing. Dat zou misschien gebaseerd kunnen zijn op een beter en betaalbaar systeem van openbaar vervoer waardoor de auto thuis kan blijven en de portemonnee plus het milieu minder ‘schade’ oplopen.

 2. Frank Vincent Reply

  Ik kom net van de AH XL af en het verkeer stond daar muurvast. Niet alleen in de Torenstraat, maar ook op het parkeerterrein van de AH. Door werkzaamheden, de markt en het Ibiza Festival kun je maar op één manier de AH bereiken en verlaten. Dat is de kruising Torenstraat/Oostende, maar omdat daar de verkeerlichten weg zijn gehaald moet het verkeer kan het verkeer de Torenstraat alleen verlaten door rechtsaf te staan richting Noordende/Uiverlaan. Linksaf richting de Julianabrug kan niet, want dat is afgesloten. Vanaf die kant kun je de AH nog wel bereiken. Wie heeft dit verzonnen? Ik was gelukkig met mijn scooter, dus kon via De Waart de AH verlaten.

  En dat er geen parkeerproblematiek is in het centrum is onzin. Die problemen zijn er en blijven ook, want er verdwijnen alleen maar parkeerplaatsen en er komen alleen maar meer bewoners in dat gebied bij de komende jaren als alle plannen doorgaan. Hier is niet over nagedacht, ook al zegt de gemeente anders.

 3. Arno Reply

  De gemeente wil het vergroenen er gewoon heel snel door gaan drukken ondanks de weerstand van de gewone burger en de winkeliers .de burger vertegenwoordigers bewijzen maar weer eens dat ze totaal niet weten wat er daadwerkelijk speelt in hun stad .en dat als ze zo doorgaan met hun beleid uit te voeren ,dat er straks helemaal geen winkelhart over blijft .want er kan niemand meer hun auto of gemotoriseerd voertuig op een normale parkeerplaats kwijt .en als je gaat shoppen dan wil je toch je spullen ff kwijt in je eigen voertuig ,voordat je daarna nog ff lekker wat gaat eten en/of drinken op een terrasje in alle rust .

 4. Kope Reply

  En wat te denken van wild-pakeren Torenstraat Anna van Eekerenstraat bij de nwe appartementen zijn buiten 3 parkeerplaatsen maar er staan er meestal 5 auto’s 2 op het zand (perkje) bij nr. 5 staan er 1 a 2 auto’s in de Waart staan best veel auto’s buiten de parkeervakken en bij appartementen Opwaartsapp. staan er regelmatig zo’n 18 auto’s om het gebouw heen terwijl ze een eigen parkeergelegenheid hebben terwijl 5o meter ophet Waartplein lege parkeerplaatsen zijn terwijl er nu nog bij de parkeerplaatsen bij de Watertoren nog geparkeerd kan worden als dit zometeen verdwijnt wordt er door geen HANDHAVING het wildparken door geen HANDHAVING nog groter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *