Klimaatburgemeester en de Helmondse Bloemenrivièra in wording

Brigitte van de Koevering is Klimaatburgemeester van Helmond. Brigitte zet zich met name in voor meer groen in de stad. Regelmatig schrijft ze een column voor Dit is Helmond. Dit is voorlopig de laatste voordat ze aan haar welverdiende vakantie begint.

Onze vakantie gaat dit jaar met de auto richting Italië, onder andere vanwege het heerlijke eten. We verblijven in het noorden, met de bergen in de rug en beneden ons de Italiaanse Bloemenrivièra. Eigenlijk zie ik nu al op tegen de reis. De Duitse autobaan waar je aan alle kanten met 160 gepasseerd wordt, de files, de drukte bij de benzinestations. En toch laat ik me weer verleiden door die mooie plaatsjes van besneeuwde toppen (bestaan die nog?) en vergezichten die we in ons land nu eenmaal niet hebben.

Maar binnenkort is dat allemaal niet meer nodig, want dan hebben we hier onze eigen Bloemenrivièra. Natuurplatform Helmond gaat namelijk in samenwerking met de gemeente Helmond en Du Pré de bermen en slootkanten langs een route van 42 kilometer inzaaien. Met het doel de biodiversiteit een flinke boost te geven. En dat is ontzettend goed nieuws voor de hommels, de bijen en de vlinders. En niet te vergeten voor de fietsers, de marathonlopers, de wandelaars en de natuurliefhebbers.

Op zaterdag 30 september van 11.00 uur tot 13.00 uur zaaien leden en vrijwilligers samen met het Helmonds publiek 18.000 m2 groenstroken in, zodat er een groene weelde en kleurenpracht ontstaat. Als je een bijdrage wilt leveren aan dit mooie initiatief, sluit je dan aan om mee te helpen en stuur even een berichtje. Een donatie is natuurlijk ook altijd welkom. Kijk daarvoor op de website van Natuurplatform Helmond: www.natuurplatformhelmond.nl.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Nicole Waters Reply

    Stoer ik ga deze zomer richting lago magiore dus
    Ook soort bloemen wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *