Demi Wouters uit Helmond rent 3 november de marathon in New York. Dit doet ze in samenwerking met Stichting Kinderen Kankervrij die het gebeuren organiseert onder de naam RunforKiKa.

“Eigenlijk ben ik voor mezelf begonnen met hardlopen”, vertelt Demi Wouters. “Maar ik wist dat ik een doel nodig had om daarmee door te blijven gaan. Op internet kwam ik de RunforKiKa marathon tegen. Hierbij loop je een volledige marathon om geld op te halen voor Stichting Kinderen Kankervrij.”

Eindstreep
Demi; “Eind 2023 begon ik met trainen en haalde ik vijf kilometer. Nu ren ik al een halve marathon, 21 kilometer.” Het aantal kilometers voor de volledige marathon, 42,195 om precies te zijn, komen dus in zicht. Daarbij gaat het vooral om het uitlopen. “Ik heb voor de Run inderdaad geen tijd als doel, het gaat mij om het uitlopen van de marathon. Volgens mij is dat ook het idee erachter, de eindstreep halen”, geeft Demi aan. “Iedereen kan mij sponsoren met een bedrag, elke donatie is welkom. Dat kan via mijn pagina op de website van KiKa: runforkikamarathon.nl/demi-wouters-mystery-marathon-2024. Ook verkoop ik de KiKa sleutelhangers en kun je loten kopen voor de loterij van KiKa zelf.”

Meer acties
“Naast de marathon RunforKiKa zijn er verschillende andere acties in Helmond. In samenwerking met s.v. Rood-Wit’62 is er een sponsorloop op 25 augustus. Ik hoop dat dan veel kinderen meedoen om ook geld op te halen. Bij supermarkt Plus Bouwmans in winkelcentrum De Bus kun je ook al statiegeld doneren. Ik heb daar zelf gewerkt en de eigenaren wilden me graag helpen voor dit mooie doel.”

Op de teller
“De opbrengsten van alle acties gaan volledig naar KiKa. Op dit moment staat de teller op 1.400 euro. Het gaat zeker de goede kant op”, meldt Demi vol vertrouwen.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Helene Ermens - Redactie

Helene Ermens - Redactie DitisHelmond.

Dit artikel heeft 2 reacties

  1. Jacqueline Wilbers Reply

    Zo trots op deze kanjer! Hopelijk zullen veel mensen haar gaan helpen om zoveel mogelijk te sponsoren en daarmee zieke kinderen te helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *