Helmondse goede doelen in beeld op DitisHelmond. In deze video vertelt initiatiefnemer Martijn Cremers over het speelveld op de Reggestraat in Helmond. Het speelveld op de Reggestraat is door de gemeente aangemerkt als ‘Groene speelplaats’ hier kunnen de kinderen ‘natuurlijk spelen’.

Tweeënhalfjaar geleden werd er een ontwerp ingediend voor het speelveld op de Reggestraat waar niet iedereen het mee eens was. Er zou alleen een heuvel met een tunnel op het veld komen. Er is uiteindelijk een tegenontwerp ingediend door de Reggestraat bewoners zelf en andere ondergetekende. Stichting Steun en welzijnszorg heeft uiteindelijk een speelobject gesponsord. De plek is verder door de gemeente aangekleed met onder andere boomstammen waar kinderen over heen kunnen klimmen. Spoedig zullen er ook twee banken worden geplaatst, zodat er meer zitvoorzieningen zijn. ”Wat wij vooral hopen met deze plek is dat de kinderen buiten komen spelen en dat we de buurt weer nader tot elkaar kunnen brengen na twee jaar covid.” vertelt Martijn Cremers.

Buurtbewoners Serena Lagarde, Ralf Leunen en Hans Goossens zijn heel enthousiast over de ‘Groene speelplaats’ op de Reggestraat. ”Vergeleken met de vorige speeltuin is dit echt een goede vooruitgang, super gedaan!” Ook de kinderen zijn ontzettend blij met deze speelplaats voor hun ”Onze speeltuin is echt fantastisch en heel erg leuk!”

Helmondse goede doelen worden gesteund door  stichting steun en welzijnszorg.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Fee van Riet - Redactie

Stagiaire Redactie DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.