• leeuwentemmer

De Helmondse leeuwentemmer is het onderwerp van een op zondag 20 september gepresenteerd boek. Het boek over de Helmondse avonturier, leeuwentemmer en levensgenieter werd geschreven door Jolanda Bakker en is een uitgave van Heemkundekring Helmont. In de Elzaspassage was een tentoonstelling te zien over het leven van Carlo Stevens.

Het jongste boek van de heemkundekring beschrijft de gebeurtenissen in het leven van Karel Stevens die leefde van 1904 tot 1975. Hij was een zoon van een Helmondse slager. Karel veranderde zijn naam in de artiestennaam Carlo Stevens en was eigenlijk van alles wat spectaculair genoemd mag worden. Leeuwentemmer, stuntman en acteur. Een van zijn mooiste herinneringen was het spelen in de Amerikaanse film Quo Vadis (waar ook de acteurs Robert Taylor, Deborah Kerr en Peter Ustinov in speelden. En Ustinov was bekend om zijn rollen in Spartacus en Robin Hood). Carlo werd ook beroemd toen zijn leeuwen in het centrum van Sittard wisten te ontsnappen. En hij was werkzaam in diverse circussen.

In de Elzas Passage was het opvallend druk. Veel mensen stonden te wachten bij een ingang die afgedekt was met twee grandioze posters met de aankondiging van de tentoonstelling. Even een kort welkomstwoordje en toen volgde de officiële opening die gepaard ging met het overhandigen van het eerste exemplaar van het boek over Carlo Stevens aan zijn zoon, Tobey Stevens.

Veel oude foto’s waren er te zien op de expo, onder andere een oude foto van het pand in de Kerkstraat. De Oude vleeschhouwerij. Maar ook de oude Harley Davidson was er te zien. Dit was de motor waarop Carlo van Helmond naar Duitsland reed. Vervolgens waren er meerdere grote posters van oude foto’s uit het leven van Carlo. En op een scherm konden de mensen fragmenten zien van Carlo en een stuk uit Quo Vadis waar Carlo aan heeft mee gewerkt. Het was een interessante tentoonstelling die zeker de moeite waard is om er even een kijkje te gaan nemen.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *