Helmondse scouts breken kamp op; Jamboree verplaatst naar Seoel

De World Scout Jamboree in Zuid-Korea wordt dinsdag beëindigd op de plek waar de tenten nu staan. De vijftigduizend scouts, onder wie tientallen uit Helmond en omgeving, worden verplaatst naar de hoofdstad Seoel, 320 kilometer verderop. Na de hittegolf is er nu een orkaan op komst. De tyfoon zal het jamboreeterrein zelf niet treffen, maar vanaf woensdag wel zorgen voor veel regen, wateroverlast en wind.

Het Nederlandse contigent, dat bestaat uit tweeduizend scouts, was al bezig met een plan om de deelnemers naar een andere locatie te brengen. Maar de WSJ-organisatie neemt nu zelf het heft in handen. Alle deelnemers worden op dinsdag 8 augustus naar Seoul gebracht. De Koreaanse overheid zorgt voor de benodigde faciliteiten, zoals slaapplekken, voeding en medische hulp.

Er komt een alternatief jamboree-programma inclusief een sluitingsceremonie op 11 augustus. Vanaf 12 augustus zullen de Nederlanders de reis voortzetten zoals oorspronkelijk gepland. Dat betekent dat sommige troepen volgens planning naar huis gaan en andere troepen nog een reis door Zuid-Korea maken.

Lees ook: Helmondse scouts maken het goed op ‘oververhitte jamboree’

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *