Helmondse Senna Willems genomineerd voor Edison (video)

De 19-jarige Helmondse zangeres Senna Willems is genomineerd voor een Edison in de categorie ‘Hollands’. Afgelopen maandag werd ze verrast met een telefoontje van Emilie Sleven, presentatrice van het radioprogramma Muziekfeest in de Middag op NPO radio5. Ook Marco Schuitmaker en Tino Martin werden genomineerd voor een Edison in dezelfde categorie.

Volgens de jury heeft ze de nominatie dik verdiend: “Bij talentenjachten viel Senna Willems al op. En dit kreeg een vervolg toen ze op televisie tweede werd bij ‘We Want More’. Haar droom kwam uit toen ze nummers van haar idool kon zingen bij ‘Holland Zingt Hazes’”, aldus het juryrapport. Verder zegt de jury: “Op haar debuutalbum is haar passie voor het genre niet alleen hoorbaar, maar weet ze de luisteraar te raken met teksten uit het hart. Senna heeft een uniek en herkenbaar geluid.”

Artiest van de Maand Senna bij Dit is Helmond

Over Senna

Op de website van Senna Willems lezen we het volgende: ‘Het levenslied zit in Senna’s bloed. Al van kinds af aan zingt ze mee met André Hazes en andere Nederlandstalige artiesten. Senna weet al op jonge leeftijd meerdere talentenjachten op haar naam te zetten en is sindsdien een graag geziene artiest in het live-circuit. Ze doet dan ook niets liever dan optreden. (…) In de finale van het tv-programma We Want More behaalde ze een knappe tweede plaats. Ze maakte diepe indruk op André Hazes, Davina Michelle, Henk Poort, Ali B en Trijntje Oosterhuis. Haar grootste droom kwam daarna uit, toen ze werd uitgenodigd om te zingen tijdens Holland Zingt Hazes in de Ziggo Dome’.

De uitreiking van de Edisons vindt plaats op 4 maart, tijdens een awardshow in het AFAS Theater in Leusden.

Lees ook: ‘Senna Willems Artiest van de Maand
Lees ook: ‘Senna Willems te gast bij Aaron D. On Air

Bekijk hier het filmpje gemaakt op het moment dat Senna Willems te horen krijgt dat ze genomineerd is.

Bron: website Senna Willems en NPOradio5.nl 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *