Iedereen kent wel de stichting Helmondse Sporthelden. Het zijn sporters die grote naam hebben gemaakt en die voor de jeugd een voorbeeld zijn van goed sporten en bereiken wat je wil. Elk jaar zijn er activiteiten in de sport van de Helmondse Sporthelden waarbij een Helmondse bekendheid aanwezig is. Dan draagt die activiteit de naam van de sportheld. Enkele activiteiten zijn de Bob de Voogd Trophy (hockey), Leontien van Moorsel Classic (wielrennen), Nieky Holzken Belt (kickboksen) en de van de Kerkhof Cup (voetbal).

Vandaag, 12 februari was er veel te doen in het Veka Sportcentrum en wel de Judith Meulendijks Open. Een badmintontoernooi voor de jeugd van 6 tot 12 jaar. Judith Meulendijks begon met badminton bij badmintonclub Phoenix en haar talenten werden snel opgemerkt door Jimmy Meijer. Dat zij echt goed was, bleek uit het feit dat zij op haar 12e jaar de nationale titels behaalde. Niet lang daarna won zij in 1997 het EK en de Dutch Open voor senioren. Zij deed mee met de Olympische Spelen in het jaar 2000 in Sydney. Op haar nationale erelijst  prijkten nog dubbeltitels met Brenda Beenhakker (2006 en 2007) en in 2008 en 2012 veel enkelspel titels. Internationaal won zij ruim 10 titels maar haar mooiste zege was tijdens Macau Open 2006 toen zij tweevoudig Olympisch kampioene Zhang Ning versloeg. Helaas sloot zij haar sportieve loopbaan af  tijdens de Dutch Open in Almere. Maar dat het een groots talent was, is wel zeker. En de tegenwoordige jeugd, de badmintonspelertjes, keken haar nog steeds eerbiedig aan met het idee dat zij ook zo goed zouden willen worden als Judith.

Momenteel is Judith Meulendijks de bondscoach van Slowakije en heeft daar veel succes. Toch had zij tijd om op dit evenement van de Helmondse Sporthelden aanwezig te zijn op het badmintontoernooi. Er deden ruim 30 kinderen mee, waaronder een team met kinderen uit de Oekraïne begeleidt door een tolk, want zij spraken geen Engels, laat staan Nederlands. Na een korte toespraak van Judith en de heer Frans Stienen konden de kinderen gelijk aan de bak. Er werd geoefend in het slaan, het serveren en de slagvaardigheid. Dat de kinderen er zin in hadden was wel duidelijk. Er viel een medaille te winnen en er waren twee wisselbekers die beslist de moeite waren om je best te doen. De hele dag werd er flink gewerkt en aan het eind van het evenement verzamelden de kinderen zich in de kantine van de Veka. Zij waren zeer verheugd want elke deelnemer/-ster kreeg een medaille en een flinke zak snoep. Ook kregen zij nog lootjes met een kans op een mooie prijs. En de beker ging uiteindelijk naar de kinderen van Oekraïne en de tweede beker ging naar de 7-jarige Sarah ter Horst. Zij speelt bij badmintonclub Geldrop. Ook zij sprong een gat in de lucht bij het winnen van de beker die zo groot en zwaar was dat zij die met moeite kon dragen maar gelukkig was haar vader erbij.

Het was wel duidelijk dat een simpel sportevenement veel kinderen blij en enthousiast kon maken ook al speelden enkele kinderen al bij een vereniging. De organisatie was erg tevreden bij al die vrolijke kindersnoetjes en er komen zeker weten nog meer sportevenementen aan. Het eerstvolgende evenement is de Danny Koevermans Cup dus hou de media in de gaten.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer.

Met speciale dank aan Judith Meulendijks.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.