De Helmondse Sporthelden (opgericht in 2020) hebben al enkele sportdagen georganiseerd met onder andere de Leontien van Moorsel trofee(wielrennen), de Bob de Voogd trofee(hockey), de René en Willy van de Kerkhof cup(voetbal) en nu was het de beurt aan het José van Hoof toernooi. Dit is een toernooi dat in Stiphout plaatsvond en is bestemd voor de jeugd tot en met 9 jaar.

José van Hoof speelde in de jaren 70 als centrumspits in het Nederlands elftal. Zij werd ook wel de vrouwelijke Johan Cruijf genoemd. De ultieme prijs deze dag was de beker en de medailles voor de jeugd. Deze jeugd waren afkomstig uit de hele regio. In totaal deden er tien teams aan mee. Onder andere Bavos(Bakel), sv de Braak, Bruheze, Stiphout Vooruit(diverse teams) en Mierlo-Hout.

Rond de klok van 10.00 uur konden de jonge voetballertjes direct aan het werk. Even een korte toespraak en gelijk het veld op voor de vlaggenparade om de teams voor te stellen aan het publiek. Gedurende de dag werd er flink gestreden om het kampioenschap. José liep af en toe rond de velden om de teams aan te moedigen en een kort woordje te spreken. Uiteindelijk waren de twee sterkste teams die van Bruheze en een team van Stiphout. Al snel stond het 1-0 voor Bruheze, maar Stiphout scoorde niet lang daar na de gelijkmaker. Het  werd steeds spannender en op een gegeven moment was de stand 2-1 voor Stiphout. Maar een klein akkefietje zorgde ervoor dat de sfeer wat grimmiger werd en de organisatie besloot de wedstrijd te staken met de huidige stand. Stiphout was dus iets te sterk voor Bruheze en werd de winnaar van de beker die even later werd uitgereikt door José van Hoof persoonlijk.  Wel kregen alle spelers een medaille en trots gingen zij langzaam aan huiswaarts…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.