Burgemeester Blanksma huldigde afgelopen week elf nieuwe Helmondse verkeersbonzen. Zij maakten tijdens het fietsexamen van 2024 tijdens het theorie en het praktisch examen nul fouten.

Het fietsverkeersexamen voor basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 bestaat uit diverse onderdelen. Op 28 maart werd landelijk het theorie-examen afgenomen. Daarna was in Helmond de fietskeuring van 8 tot en met 10 april. Ten slotte volgde het praktijkexamen, dat werd gehouden van 13 tot en met 17 mei. De leerlingen die op de onderdelen theorie en praktijk nul fouten maken, zijn de verkeersbonzen. Zij worden elk jaar uitgenodigd door de gemeente Helmond.

Dit jaar ontving burgemeester Blanksma de leerlingen voor het eerst én voor het laatst in de Weverij, de nieuwe raadzaal van Het Huis voor de Stad. “Ik ben er trots op dat ik de afgelopen 12 jaar aandacht heb mogen geven aan deze verkeersbonzen. Want verkeersveiligheid staat hoog in het vaandel bij de gemeente. Geweldig dat dit jaar 900 kinderen hebben meegedaan aan het fietsexamen. Daarnaast ook erg trots op de school die dit jaar de wisselbeker in ontvangst mocht nemen. Zij hebben hun leerlingen bijzonder goed begeleid.”

“Het zal in de toekomst nog drukker worden in de stad dan het nu al is. Als we aan het inwonersaantal van 115.000 zijn gekomen, betekent dat 100.000 verkeersbewegingen bovenop het huidige getal”, geeft Frans Stienen, voorzitter Veilig Verkeer Nederland Helmond aan. “In 2022 waren alleen in Helmond al 13.000 ongelukken. Dat gaat van kleine aanrijdingen tot dodelijke ongelukken. Ik hoop dat deze verkeersbonzen ambassadeurs worden voor verkeersveiligheid.”

Lees ook: Fietsexamens elk jaar pittiger

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Helene Ermens - Redactie

Helene Ermens - Redactie DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *