Helmondse Voetbalschool en Stichting Leergeld in de clinch

Stichting Leergeld wil kinderen uit minima gezinnen ondersteunen om te kunnen sporten of aan andere activiteiten te kunnen deelnemen. In de eerste drie jaar van de Helmondse Voetbalschool ondersteunde zij de school ook om de kinderen daar te laten voetballen. Daar is Leergeld nu mee gestopt, ondanks dat oprichter van de Helmondse Voetbalschool, Faiz Essakkati, er wel mee door wil gaan.

Nadat Essakkati zijn kant van het verhaal vertelde, reageerde Stichting Leergeld met een uitnodiging om weer met elkaar in gesprek te gaan. “De wil is er ook vanuit onze kant om weer te gaan samenwerken”, zegt Stichting Leergeld.

Eerst wel, nu niet meer

”Sinds ongeveer een jaar hebben ze de handen van onze voetbalschool afgetrokken. Ik ben teleurgesteld in hun, maar wil graag met ze in gesprek. We zijn van een eenmanszaak over gestapt naar een stichting. Wij willen toch met zijn allen dat kinderen van de straat verdwijnen en lekker gaan sporten. Er zitten bij ons stagiaires van middelbare scholen, we doen er als voetbalschool alles aan om maatschappelijk een steentje bij te dragen”, vertelt Essakkati.

Stichting Leergeld wil niet direct ingaan op de uitspraken van de Helmondse Voetbalschool, maar wil nogmaals benadrukken dat de wil er is voor een nieuwe samenwerking. “Via deze weg willen wij dan ook de uitnodiging sturen naar de heer Essakkati om weer met ons om tafel te gaan zitten.”

Er zijn onderling afspraken gemaakt tussen de partijen, maar daar willen beide nog niet teveel over zeggen.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Bram van Doorn

Bram van Doorn volgt Helmondse sporters en sportverenigingen voor DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *