In het centrum van Helmond leek het wel circus. De mensen die in de stad liepen keken de ogen uit. Er waren allemaal gekke en grappige speeltjes te zien. Onder de naam Helmut Sport liepen en fietsten er allemaal vreemde figuren in het centrum. Het nieuwe evenement trok de aandacht van het winkelende publiek.

Een grote ridder zwaaide met en groot tennisracket, er stond een grote wipwap met twee grote stoelen erop, een fietsachtig gevaarte liet de kinderen zich in het zweet werken om zeepbellen te blazen. Ook was er een enorme golfbaan aangelegd en iets verderop konden de kinderen een spel jeu de boules spelen onder het toezicht van twee vreemde scheidsrechters.

Voor de fanatiekelingen stond er een turbo touwspringmolen opgesteld waar je kon touwtje springen. Maar het draaien van het touw werd gedaan door een groot wiel terwijl twee rare figuren in hun hokjes het commentaar gaven over de spring resultaten van de kinderen en de moeders want af en toe probeerde een moedertje ook te springen maar het tempo was te hoog of te snel.

Live commentaar en verslaggeving

Er reed een rare figuur op de fiets door de stad en die leverde als een echte sportcommentator commentaar over de situaties die hij onderweg tegen kwam. Langs een terras begon hij smakelijk te vertellen hoe een meneer zijn glas bier oppakte en een slokje nam. En achter hem liep ook zo’n rare kwast die commentaar leverde door een megafoon zodat iedereen op de markt kon meeluisteren hoe die meneer zijn biertje dronk. Of een mevrouw die met haar zoontje een pizza zat te eten en de twee smakelijk omschreven hoe die mevrouw die pizza at. Er werd zelfs verteld dat er wat saus van de pizza viel en die mevrouw dat niet zag. Daar zorgden die twee sprekers wel voor. Met het gevolg dat die mevrouw een vuurrood heeft kreeg toen iedereen kon mee genieten dat zij onder de saus zat.

Voor de kleinste kinderen was er een midgetgolfbaan opgezet waar zij naar hartenlust konden golfen. Zo was er voor iedereen wat te doen en het was hilarisch als er commentaar werd gegeven bij een gebeurtenis. Helmut Sport werd een straattheater dat volgend jaar zeker terug mag komen.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.