Henk Boetzkes van jeugdvereniging De Vonk overleden
Henk Boetzkes, penningmeester, erelid en vooral leider van de Rakkertjes van jeugdvereniging De Vonk is op 29 december overleden. Vandaag, 4 januari om 15.30 is de crematie in kleine kring. Boetzkes is 73 jaar geworden.
Boetzkes was een verenigingsman in hart en nieren, niet alleen voor De Vonk, maar ook voor de Stichting Buurthuis St Anna en alle andere verenigingen die hij een warm hart toedroeg. Hij werd lid in 1961, dus hij zou 60 jaar lid zijn van De Vonk. Vanaf midden jaren ’70 was hij ook penningmeester en hij heeft ruim 45 jaar leiding gegeven aan de Rakkertjes. Boetzkes was onvermoeibaar in het bedenken van spelletjes voor de kinderen. Zijn fantasie op dat gebied was onuitputtelijk. “We zullen hem gaan missen”, schrijft Petra Bos namens de leiding op Facebook.
“Op kamp was hij er altijd bij, zoals hij zelf altijd zei: “Wanneer er kinderen meegaan, dan ben ik er ook”. Spelletjes voor de bonte kring, voor een speurtocht of voor een spelenkermis, je kon altijd op Henk rekenen.”
Boetzkes is zelfs een jaar Koning van het Vonkkamp geweest. Hij was daar trots op, de foto van hemzelf op de troon had een plekje in zijn woonkamer gekregen.  “Hij was geen man van veel woorden, wel van verbinden. Een man met een hart van goud.”
Voor al zijn vrijwilligerswerk is Henk onderscheiden met de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond en hij heeft een Koninklijke onderscheiding ontvangen.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *