Herinrichting Hoboplein van start

De eerste werkzaamheden zijn gestart om het Hoboplein in Helmond-Noord en de omliggende straten opnieuw in te richten. Stap één is het herbestraten van de trottoirs. Direct na de bouwvak is het Hoboplein zelf aan de beurt, waarna de omliggende straten heringericht worden. Naar verwachting duurt de totale herinrichting tot het eind van het jaar.

Het stadsbestuur wil de leefomgeving in Helmond vergroenen en verduurzamen. Dat geldt ook voor het Hoboplein. De gemeente wil er een fijn, groen en gezond leefgebied van maken. Vorig jaar hebben omwonenden hierover meegedacht.

Ontwerp

Mede geïnspireerd door de ideeën van buurtbewoners maakten de gemeente en bureau Kragten een ontwerp. Hierin is onder meer opgenomen dat het gebied als 30-km zone wordt ingericht. Verder worden trottoirs toegankelijker en wordt de overbodige bestrating vervangen door groen. Ook komen er snelheidsverlagende voorzieningen. De gemeente wil de overlast tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk beperken.

Circulaire en duurzame aanpak

Bij de herinrichting van het Hoboplein en omliggende straten gaat men veel bestratingsmateriaal opnieuw gebruiken. “We kiezen voor een duurzame aanpak en voor materialen met de meest lange levensduur”, zegt wethouder Arno Bonte hierover. “Veel werk vindt plaats met elektrisch materieel. Daarbij is de uitstoot van CO2 laag.” In opdracht van de gemeente Helmond voert Hanenberg Wegenbouw de werkzaamheden in fases uit.

Omwonenden zijn inmiddels per brief geïnformeerd over de werkzaamheden. Zij kunnen van maandag tot en met vrijdag (8.30-17.00 uur) met vragen terecht bij de gemeente, via telefoonnummer 14 0492.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *