Heropening Industrieel Atrium 2022

Elke donderdagmorgen vanaf 1 september 2022 weer open

Vanaf donderdagmorgen 1 september 2022 is Het Industrieel Atrium vanaf 9.30u tot 12.00u weer geopend voor een ontmoeting en kennismaking met onze teamleden. Onder het genot van een kop koffie kunt u dan allerlei vragen stellen over het industrieel erfgoed van Helmond, de collecties bezichtigen en uw gepersonaliseerde boekenlegger gratis laten drukken en in ontvangst nemen.
De entreeprijs hiervoor is €3,50.

Openstelling van het Industrieel Atrium tijdens de monumentendagen 10 en 11 september van 13.30u tot 16.30u

De monumentendagen zijn terug van weggeweest. Op 10 en 11 september as opent Het Industrieel Atrium van 13.30u tot 16.30u haar deuren om u te laten zien hoe duurzaam het Carp gebouw aan de Kanaaldijk Noordwest 29 nu ruim 26 jaar in gebruik wordt genomen door Het Industrieel Atrium, het kenniscentrum van het industrieel erfgoed van Helmond. Uw bezoek is geheel gratis en u kunt dan getuige zijn van verschillende demonstraties op het gebied van duurzaam produceren maar ook vaststellen hoe een deel van het Carpgebouw duurzaam is ingericht met collecties van het industrieel erfgoed van Helmond.

Zelfs kunt u geheel gratis in dit gebouw een documentaire bijwonen over het industrieel erfgoed van Helmond. De titel daarvan is “Van Toen Tot Nu”. Het Carp gebouw kent een lange geschiedenis en het team van Het Industrieel Atrium vertelt u daar graag over. Overigens in boeken en brochures in onze bibliotheek treft u veel geschiedenis aan over het industrieel erfgoed van de stad Helmond. Jazeker er is ook een bibliotheek gehuisvest in het voormalige Carp gebouw.
Op zich is het bewaren, documenteren, demonstreren en tentoonstellen van de geschiedenis van het industrieel erfgoed al een zeer duurzame bezigheid en is dus interessant en van belang voor iedereen. Tot slot: Bij Het Industrieel Atrium huisvest in het Carpgebouw ook de organisatie van “het monumenten weekend” van Helmond. Boeken over monumenten zullen dan ook in de bibliotheek ter inzage liggen.

Het Industrieel Atrium heeft onlangs een nieuw boek uitgegeven

De titel van het boek is: “EGBERT HAVERKAMP BEGEMANN, EEN VEELZIJDIGE 19DE EEUWSE ONDERNEMER.
Het boek verhaalt over Egbert Haverkamp Begemann, de grondlegger van de voormalig bekendstaande onderneming Koninklijke Nederlandsche Machinefabriek v/h E.H. Begemann.
Zijn levensloop, zijn avonturen, zijn vaardigheden, zijn succesvolle zakelijke prestaties maar ook zijn idealen worden in dit boek vertelt. Het boek is te koop bij Het Industrieel Atrium te Helmond voor €7.50,-zo lang de voorraad strekt. Het boek kan ook gekocht worden als E-book. De prijs is €3.50,- en kan besteld worden via info@industrieel-atrium.nl.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *