Het Helmond Art festival: een indrukwekkende belevenis.

Het centrum van Helmond was zondag voor de derde maal het toneel van het Helmond ART Festival. Verspreid over de stad presenteerden kunstenaars en straatartiesten zich aan het publiek. Ook dit jaar was er veel te zien en te beleven voor jong en oud. De jeugd had een eigen kinderplein en voor de volwassenen werden er workshops gehouden op het gebied van beeldhouwen, graffiti en keramiek.

Voor de jongste bezoekers was het Piet Blomplein omgetoverd tot een echt kinderplein. Er waren veel kleuren en kinderen konden een  avontuur beleven in de muziektuin of zelf muziekinstrumenten bespelen. Het Kunstkwartier verzorgde een voorstelling en kinderen mochten schilderen met drie ‘middeleeuwse schilders’.

Blikkie

Ook bij de nabijgelegen bibliotheek waren er jeugdactiviteiten. Hier stond Blikkie centraal: Blikkie is de bekende oldtimer die al bijna tien jaar dienstdoet als voorleesbus. Blikkie bezocht kinderen in de hele regio maar staat nu noodgedwongen in de garage. Daarom is er nu een  crowdfundingsactie voor een Blikkie 2.0 begonnen.

Slingermarkt

In de Veestraat en op de Markt was een grote slingermarkt. De kraampjes werden bemenst door schilders en diverse glas-, print- en textielkunstenaars, die het publiek hun ambacht  toonden. Kunstatelier Tetra-Town liet zien wat je allemaal met vla- melk- en vruchtensap verpakkingen kon maken; zoals krukjes, lampen en stoeltjes. Ook was muziek van bijvoorbeeld Trio Bakelied, Ernix & zo, The Busquito’s, Hands Up for Jazz en nog meer artiesten.

Circusliefhebbers genoten van Hebbes, een jongleergroep die allerlei fratsen uithaalde door op stelten te lopen en te jongleren met ballen en kegels. Drie mysterieuze prinsessen van Sororibus Cosplay liepen rond in opvallende outfits. En dan waren er nog de twee geheimzinnige, in gouden kleding gestoken, sjieke dames van het Sense theater. Zij liepen op stelten en torenden hoog boven het publiek uit.

Robotmannen

De grootste publiekstrekker was wel ‘de Robotman’. Vijf robotten liepen met een strak gezicht achter elkaar aan. Ze liepen dwars door het publiek en over de terrassen. Vier van de robotten hadden geen romp maar wel de robot in het midden. De vreemde wezens keken het publiek strak aan. Kinderen waren gefascineerd en stomverbaasd tegelijk en vroegen zich steeds weer af hoe deze robot-act in elkaar stak.

Verslag: Hans Choufoer

Fotografie: Hans Choufoer/Petra van Duppen

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *