Het kind dat met een grote glimlach op vader afstormt…daar doen we het voor

Begeleide OmgangsRegeling (BOR) helpt moeders en vaders na een echtscheiding om de omgang van de kinderen te organiseren. We gaan uit van het belang van het kind en de mogelijkheden van de ouders.

Als ouders wil je het beste voor je kinderen, ook bij een echtscheiding. Een onderdeel daarvan is het vastleggen van afspraken over zorg en opvoeding. Soms staan spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg. Dan helpen de vrijwilligers van Humanitas Helmond ex-partners graag verder. BOR is er zowel voor de ouders, als het kind. En zo ook dus al jaren in Helmond.

De eerste contacten zijn meestal op een neutrale locatie. De uitwonende ouder heeft contact met het kind, begeleid door de vrijwilliger. Maaike van Lente begeleidt als coördinator van Humanitas BOR de oudergesprekken en ook alle vrijwilligers. Belangrijk om te vermelden is dat er geen dossier wordt vastgelegd. “Het gaat erom dat de kinderen zowel papa als mama kunnen zien. Daar ondersteunen we bij.” Humanitas helpt van mens tot mens. Gelijkwaardigheid is een belangrijk speerpunt binnen de organisatie.

Een vrijwilliger helpt dan ook als een soort tijdelijke kennis met de omgang van de kinderen. In het begin is de begeleiding intensiever en van lieverlee treed de vrijwilliger steeds meer op de achtergrond. Net zolang totdat de gescheiden ouders, een omgangsregeling hebben kunnen treffen.Zowel de vrijwilligers als Maaike als coördinator zijn heel helder in waar ze het voor doen: “Als het kind dan met een grote glimlach op vader afstormt….Ja, daar doe je het voor.”

Er zijn altijd vrijwilligers nodig voor bij dit project. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met bor.helmond@humanitas.nl . Wil jij graag begeleid worden in de omgang van de kinderen met je ex? Dan horen we dat natuurlijk ook graag via ditzelfde emailadres. Meer informatie? Klik dan op deze link: https://www.humanitas.nl/afdeling/helmond/activiteiten/humanitas-bor-helmond/

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Humanitas Helmond

Humanitas is er voor mensen die het even niet in hun eentje redden. In Helmond kunnen mensen terecht voor opvoedingsondersteuning en in de Ruilwinkel. Ook begeleiden vrijwilligers de omgang tussen gescheiden ouders en hun kinderen.

Dit artikel heeft 3 reacties

 1. mireille Deelen Reply

  Weet je wat de kracht van Humanitas BOR is,
  Dat de vrijwillg(st)er) er voor de ouders en het kind is zonder veroordeel, oordeel, en of verwijt. het gezin ( ouder(s) en kind(eren) ) zijn het middenpunt en niet hun omgeving.

 2. Anneke Stout Reply

  Wat fijn voor kinderen dat deze mogelijkheid er is! Want hoe erg is het als je je pappa of mamma niet meer kunt zien..

 3. Marjo van Gelderen Reply

  Kinderen en ouders worden zo gesteund in een moeilijke tijd. Laagdrempelig en van grote betekenis voor betrokkenen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *