Het Tienerhuis omarmt de ouderen in beweging

In enkele wijken van Helmond is er al een ochtend bewegen voor ouderen. Ook in Brouwhuis is er nu wekelijks zo’n ochtend. Dit gebeurt op het skatepark van het Tienerhuis. Iedereen die zich geroepen voelt kan daar gratis aan mee doen.

Er bestaan al lange tijd de gezellige ochtenden waar ouderen onder begeleiding van Jibb Plus bewegingsoefeningen kunnen doen. Meestal is het druk en gezellig, want na de oefeningen is het nog even nababbelen onder het genot van een kopje koffie, thee of fris. Onder leiding van Sophie Pennock doen de ouderen bewegingsoefeningen.

Het begint met een rustige warming-up, gevolgd door oefeningen met sportattributen zoals ballen, gewichtjes of de aanwezige mogelijkheden. Dit alles op de vrolijke muziek die er dan speelt. Op de maandagochtend vind dit plaats bij het Tienerhuis. Meestal zijn er dan tussen de acht en de veertien mensen aanwezig. Oefeningen van Sophie zijn ontspannend, maar vooral gezellig en dat mag lang doorgaan op deze manier….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Met dank aan Sophie Pennock.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.