Het Kasteel van Sinterklaas moest toch weer sluiten. Het is een zware teleurstelling voor iedereen. De vrijwilligers, de scholen en de ouders met kinderen, iedereen vindt het erg jammer. Maar het was niet te vermijden. Corona gooit weer roet in het eten. De eerste periode dat het kasteel open was, werd door iedereen als een mooie tijd ervaren. Als gastheer was het mijn zestiende jaar en ik heb er maar een paar dagen van mogen genieten. Maar wat was het een fijne tijd.

Even een uitleg. De vrijwilligers komen elk jaar werken als gastheren, gastvrouwen en met de pieten is het een soort familie. We doen onze uiterste best om de kinderen een mooi feestje te geven. Vele scholen en andere gezelschappen hebben kunnen genieten van deze mooie tijd. En Sinterklaas? Die was altijd vriendelijk, vrolijk en had voor iedereen tijd voor een praatje.

Vorig jaar ging het Sinterklaaskasteel ook al niet door en dat was zó’n tegenvaller. Dit jaar mochten we wel weer aan de bak en iedereen had er geweldige zin in. En de pieten waren er allemaal; de meisjespiet, de narrenpiet, de slaappiet, de paardenpieten en natuurlijk de bakkerspieten. En verder alle andere pieten zoals de wegwijspieten en de buitenpieten. Ook het paard Amerigo was erbij, evenals de draaimolen en de Sintexpres reed rondjes door Helmond. Maar ook nu was het van korte duur. Zondag kwam de grote klap. Het kasteel moest sluiten. Teleurstelling bij iedereen.

Maar de veiligheid staat voorop. Laten we hopen dat het volgend jaar beter gaat en alles weer gewoon is. In ieder geval kunnen we terugkijken naar een paar mooie dagen en wat hebben we genoten.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Ingezonden foto’s : Julia van den Elzen

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Dit artikel heeft 2 reacties

 1. Ellen Veldhuis Reply

  Mocht dit jaar ook voor de eerste keer gastvrouw zijn op het Kasteel van de Sint. Oh wat heb ik een plezier gehad die vele spannende gezichtjes, ook soms bange gezichtjes. Maar wat waren we allemaal blij dat we weer mochten. Ik heb mogen proeven van de Sint en Pieten familie plus de organisatie erachter. Mijn petje af voor iedereen die zich hier voorin zet. Dit moet gewoon in stand gehouden worden Sint als Erfgoed, kan Piet dat ook niet?
  Heb altijd gezegd het geloof in Sint is het mooiste feest voor de kinderen. Dank dat ik dit heb mogen meemaken. Volgend jaar hopelijk iedereen in gezondheid weer te treffen, ben van de partij als het kan.

 2. MARIJ Reply

  Ja zo jammer en voor velen een teleurstelling ,zeker voor de kids die niet meer konden komen
  We zitten in een hele rare tijd ,over de hele wereld ,
  Maar het belangrijkste is dat we gezond mogen blijven ,
  ondank toch mooie feestdagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.