Hindert maaibeleid de veiligheid?

In navolging op het bericht van onze wijkreporter over het gevaarlijk kruispunt in de Griftstraat kreeg de redactie van DitisHelmond een melding over een ander gevaarlijk kruispunt. Wederom is er een gevaarlijke situatie ontstaan doordat de gemeente groen laat groeien volgens de regels van het huidige maaibeleid. Zelfs in een bocht waar dat ‘groen’ het zicht ernstig hindert. Het gaat om het kruispunt Mercuriuslaan/Astronautenlaan in Helmond-Noord.

Op de foto’s hieronder is te zien dat het groen welig mag tieren. Tieren doen ook de bewoners en bezoekers van de wijk, als ze zich rijdend, fietsend of wandelend in en door die bocht begeven. Eerlijk is eerlijk, het (non)maaibeleid kan mooie plaatjes opleveren. Maar op het moment dat je niet veilig door een bocht kan, is het dan niet beter om de bochten vrij van hoge beplanting te houden? Of is dit een slimme tactiek vanuit de Mobiliteitsvisie? Zorgen dat er redenen zijn om auto’s te weren uit de stad, want tsja, er gebeuren wel erg veel ongelukken. Zo mag je het wel een heel bijzonder maaibeleid noemen.

Meer kruispunten?

DitisHelmond is benieuwd of er naast de Griftstraat en de Astronautenlaan meer wegen gevaarlijker zijn geworden in Helmond. Stuur ons een ‘mail’ via redactie@ditishelmond.nl. Graag met duidelijke locatie en liefst ook met foto’s en wij gaan op onderzoek. Als alle meldingen samengevoegd zijn, kunnen we deze bevindingen zo spoedig mogelijk delen met de gemeente en vragen om een reactie.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Ivo Mikkers - Redactie

Ivo Mikkers Redactie ondersteuning DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *