HMC feest met kinderen op Speelhuisplein

Het was gisteren een komen en gaan van muzikanten op het Speelhuisplein. Het Helmonds Muziek Corps vierde haar 140-jarig bestaan en bewoners van Helmond (en omstreken) waren uitgenodigd dit feest met hen te vieren. Op het Speelhuisplein was een enorm podium opgesteld. Hier waren muzikanten van het HMC aanwezig om de leerlingen te begeleiden die de muzikale optredens op het plein verzorgden.

Het was juist de bedoeling om de jeugd bij deze feestelijkheden te betrekken. Dus was er aan Mr. pBone gevraagd om deze kinderen van de basisscholen muziekles te geven. Zo kon er op deze feestelijke zaterdagmiddag een optreden plaatsvinden van deze leerlingen. En die konden op hun beurt weer hun muzikale talenten laten zien aan het publiek. Dit deden ze samen met leerlingen van het Kunstkwartier.

Voornamelijk werd de trombone gebruikt, hoewel er ook leerlingen waren die konden zingen, gitaar spelen of een nummertje mee konden drummen. Tijdens de muzikale presentaties gingen ouders, oma’s en opa’s en leerkrachten uit hun dak . Het optreden werd een groot succes.

Ook was er veel pers aanwezig. Vooral toen er door de sponsoren van het evenement een cheque werd overhandigd aan het HMC. Een cheque ter waarde van maar liefst vijfduizend euro. Het was al met al een geweldige middag voor de leerlingen en hun ouders, die supertrots waren op hun kroost. Zij lieten toch maar even zien dat iedereen muziek kan maken…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *