GGZ: ‘Hoe help ik mijn naaste bij zijn of haar herstel?’

Hoe help ik mijn naaste bij zijn of haar herstel? Dit inspirerende onderwerp was het thema tijdens een druk bezochte bijeenkomst van de Familie- en naastenraad van GGZ. Lianne Verbruggen (directeur behandelzaken en klinisch psycholoog bij GGZ Oost Brabant) ging in gesprek met Paul van der Hoek (vice-voorzitter Familie- en naastenraad) en beantwoordde vragen uit de zaal.

Ook Cecil Prins-Aardema (gezinspsychiater bij GGZ Drenthe) en Elske van der Velde (familie ervaringsdeskundige bij FAMEUS) hadden een interactieve presentatie. GGZ: “Dank aan deze sprekers en dank aan de Familie- en naastenraad voor het organiseren van deze avond over dit belangrijke thema.
Binnen GGZ Oost Brabant werken wij vanuit de visie dat een psychische aandoening of kwetsbaarheid niet alleen de cliënt raakt, maar ook de mensen in zijn of haar directe omgeving: de familie en naasten. In onze zorg voor de cliënt hebben we aandacht voor deze naasten, werken we met hen samen en ondersteunen we hen waar nodig.
Onze leidraad is dat naasten altijd betrokken worden bij de behandeling en het herstel, tenzij… Als uitgangspunt voor ons handelen gebruiken wij de GGZ-standaard ‘Generieke Module samenwerking en ondersteuning naasten van mensen met psychische problematiek’.”

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door GGZ Oost Brabant

Wij staan voor 'gezondheid die je je eigen familie gunt' en zijn er voor burgers met complexe psychische zorgvragen. Voor hen bieden wij veilige menslievende zorg 'in het Brabantse land'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *