Houtse Pracht: nieuwbouwplan voor 17 woningen in Mierlo-Hout

Ontwikkelaar Interesting Vastgoed heeft een plan ontwikkeld voor de bouw van 17 woningen aan de Houtsestraat in Mierlo-Hout. Met de gemeente Helmond is inmiddels overeenstemming bereikt over het aanpassen van het bestemmingsplan.

Bij dit project ‘Houtse Pracht‘ gaat het om 5 starterswoningen, 6 hoekwoningen en 6 tweekappers. De tweekappers worden in basis levensloopbestendig gebouwd, dus met de mogelijkheid om een slaapkamer en badkamer op de begane grond te situeren. Voor de hoekwoningen is levensloopbestendige uitvoering een optie. Het woonwijkje wordt ruim van opzet en krijgt de uitstraling van een tuindorp met veel groen. De architectuur is geïnspireerd op Het Witte Dorp in Eindhoven, waarbij de woningen wit geschilderde muren en rode dakpannen krijgen.

Tuindorp

“Die tuindorp-sfeer past mooi op deze plek waar voorheen de sierbloemenkwekerij van Rens van Dijk zat”, zegt projectontwikkelaar Adriaan van Straten van Interesting Vastgoed. “We noemden het project dan ook ‘Houtse Pracht’, met een bloem in het logo. Het plan sluit goed aan bij het karakter van Mierlo-Hout.” Met de gemeente Helmond is overeenstemming bereikt over aanpassing van het bestemmingsplan. In juni was er ook al een informatieavond voor de buurt. “De reacties waren overwegend positief, er was al belangstelling voor de woningen. We gaan met één familie in gesprek over de vrees voor aantasting van hun privacy in de achtertuin”, aldus Van Straten.

Bouwverkeer

Wat betreft het bouwverkeer is toegezegd dat het bouwterrein voor de periode van de bouw ontsluiting krijgt via de Geldropseweg, zodat de buurt er geen last van heeft. Na voltooiing is de Houtsestraat de enige ontsluitingsweg voor de nieuwe woningen. Het parkeren van de auto’s van de toekomstige bewoners past volledig in het plangebied. De 17 woningen worden verdeeld over drie blokjes van twee tweekappers, twee rijtjes van drie woningen en één rij van vijf woningen. Uiteraard worden de woningen gasloos en zo energiezuinig mogelijk. De Loods architecten en adviseurs uit Aarle-Rixtel tekende voor het ontwerp.

Start bouw eind 2024

Als alles meezit, begint de bouw in het vierde kwartaal van 2024, zo verwacht Van Straten. Dit jaar moet dan het bestemmingsplan rondkomen en in de eerste helft van volgend jaar moet de omgevingsvergunning worden verleend. “Daarna start de verkoop en worden ook de verkoopprijzen bekend. Daar is nu nog niets over te zeggen, dat hangt mede van de prijsontwikkelingen in de bouwsector af. Over de prijzen van de starterswoningen maakten we afspaken met de gemeente.”

Interesting Vastgoed is al vele jaren actief in Zuid-Nederland. Een recente ontwikkeling is o.a. Eurostaete, naast het Philips Stadion in Eindhoven. In Aarle-Rixtel is de herontwikkeling van de voormalige klokkengieterij Petit & Fransen een onderscheidend project.

[Foto: Interesting Vastgoed]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *