Huisartsen, Defensie en GGD BZO boosteren wat ze kunnen

Huisartsen, Defensie en GGD Brabant-Zuidoost boosteren met elkaar een flink deel van de inwoners voor de kerst. Een actie die in een paar dagen bedacht én uitgevoerd is. Een mega-klus. Maar de energie spat er vanaf. Bij veel praktijken staan vandaag inwoners in de rij om een boosterprik te halen. De sfeer is goed, zowel bij de praktijken als op de GGD locaties. “Mensen zijn zo blij dat ze de booster krijgen, het wordt ervaren als een kerstcadeau,” aldus een van de betrokken huisartsen.

Defensie helpt mee met de administratie op de GGD BZO-locatie in het Beursgebouw in Eindhoven. Vanavond vaccineren huisartsen op de locatie van GGD BZO in het Beursgebouw tussen 18.00-23.00 patiënten uit hun eigen praktijk. Als deze pilot bevalt, komen er mogelijk volgende week extra avondopenstellingen in Eindhoven en Helmond.

GGD BZO en alle huisartsen uit de regio werken mee

“Het idee is ontstaan toen bij ons opgeroepen werd om creatief te versnellen. Samen met huisartsen zijn we om tafel gegaan om te bedenken wat we kunnen doen om 60-plussers en kwetsbaren in onze regio zo snel mogelijk te voorzien van een booster. En werkelijk waar, iedereen heeft zo hard gewerkt om alles voor elkaar te krijgen,” aldus Ellis Jeurissen. “ We zijn sinds zaterdag bijna dag en nacht met z’n allen doorgegaan.”

De komende twee weken boosteren huisartsen in hun eigen praktijk of op eenandere locatie. Andere huisartsen nemen diensten over van collega’s en weer anderen vaccineren niet-mobiele thuiswonenden. Kortom, iedereen draagt bij aan de versnelling in de regio. En dat betaalt zich vandaag en de komende weken uit.

De GGD krijgt mooie reacties van inwoners, ze staan goedgemutst in de rij. Er is bij sommige huisartsen zelfs koffie en er wordt door buurtbewoners koffie uitgedeeld. Ook op de locatie van de GGD zit de stemming er goed in, vertelt een van de teamleiders: “Inwoners geven kerstkaarten en ze zijn vooral erg blij dat ze de booster ontvangen.” Ellis besluit: “Door deze actie helpen we elkaar, iedere inwoner komt op deze manier sneller aan de beurt. Het zal echt niet overal vlekkeloos verlopen, maar versnellen doen we.”

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *