Huisartsen geven informatieavond over leefstijlverandering

Huisartsen in Mierlo-Hout geven op dinsdag 7 februari van 19.30 uur tot 20.30 uur in Wijkhuis de Geseldonk, Cederhoutstraat 44 een informatieavond over leefstijlverandering. De toegang is gratis, de koffie en thee ook. Wel vragen wij u om even aan te melden via info@kansrijkmierlohout.nl of via de website www.kansrijkmierlohout.nl en klik op de button bij de lezing van uw keuze om u aan te melden.

Tijdens eerdere lezingen was er veel belangstelling van de inwoners voor een gezondere leefstijl. De huisartsen in Mierlo-Hout werken nauw samen met cardioloog Lammers om de inwoners te bewegen om gezonder te leven. Tijdens de lezing over leefstijl gaan de huisartsen meer in op het veranderen van leefstijl en op deze manier het voorkomen van hart- en vaatziekten en de voorfase van diabetes type 2. Tijdens eerdere lezingen hebben velen al kunnen vernemen hoe de artsen de luisteraars inspireren tot een gezondere leefstijl met gevolg gewichtsverlies, geen of minder pillen en geen diabetes 2 meer.

Meer dan één miljoen mensen in Nederland hebben diabetes type 2. Nogmaals meer dan een miljoen hebben prediabetes, de voorfase van diabetes type 2. Het aantal patiënten stijgt bovendien snel. Lang werd gedacht dat weinig tegen diabetes type 2 kan worden gedaan. Inmiddels is duidelijk dat het goed mogelijk is beter met de ziekte om te gaan, en de ziekte vaak zelfs om te keren. De leefstijl speelt daarin de hoofdrol. Duizenden diabetespatiënten wisten inmiddels hun medicijngebruik te verminderen of er helemaal mee te stoppen.

Kom ook luisteren hoe u met kleine aanpassingen in de leefstijl veel gezonder kunt worden.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Wijkraad Mierlo-Hout

De stichting Wijkraad Mierlo-Hout is opgericht de leefbaarheid in Mierlo-Hout te bevorderen en om als intermediair te fungeren tussen de gemeente Helmond en de inwoners van Mierlo-Hout. Kijk voor meer informatie op www.wijkraadmierlohout.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *