Ibiza Festival in Geukerspark vanwege succes geprolongeerd

Na het grote succes van het tweedaagse Ibiza festival in 2023, keert het festival in het weekend van 15 en 16 juni terug in het Burgemeester Geukerspark in Helmond-Centrum. Op beide dagen is de toegang geheel gratis.

In 2023 werd het zomerse Ibiza Festival voor het eerst gehouden in het Burgemeester Geukerspark. Dat bleek toen een groot succes. Op het festivalterrein kun je in het weekend genieten van een uitgebreide hippiemarkt met meer dan 90 kraampjes, trucks en stands. Hier vind je een heel scala aan originele Ibiza- en Bohemian lifestyle-artikelen. Van kleding en sieraden tot kunst en handgemaakte producten, er is voor elk wat wils. Daarnaast kun je deelnemen aan diverse workshops. Denk bijvoorbeeld aan kunstworkshops, massages, body- en face art en readings.

Kinderzone
Speciaal voor de jongere bezoekers is er een kinderzone opgezet. Daar kunnen zij zich vermaken met springkussens, zomerse spelen, een draaimolen, schminken en glittertattoos, graffitiworkshops (alleen op zondag) en het maken van sieraden. Ook organiseert Bibliotheek Helmond op de zaterdag  ‘Boekjes en Babbels!’ Tussen 12.00 en 16.00 uur worden er leuke en spannende verhalen voorgelezen. Tussendoor kun je daar terecht voor het maken van dromenvangers.

Naast het winkelen en vermaak biedt het festivalterrein ook een scala aan eetgelegenheden, (cocktail)bars, zitjes en terrassen. Er zijn dit jaar extra veel zitgelegenheden, onder andere met hangmatten. Ook zijn er voldoende extra toiletvoorzieningen aanwezig, inclusief mindervalide-toiletten.

Muzikaal vermaak
En uiteraard komt ook de muziekliefhebber ruimschoots aan zijn trekken. Zo zijn er optredens van diverse dj’s en artiesten. Tot de line-up behoren onder meer General Music, Steven Leftery Lewis, Djer, DJ Ronny V, Kelsey and the Universe en Evy en Harold.

Met de fiets
Vanwege de verwachte drukte adviseert de organisatie om in het weekend met de fiets naar het evenement te komen. Er zijn diverse bewaakte en onbewaakte fietsenstallingen in de buurt van het festivalterrein, bijvoorbeeld aan het Doorneind, het Piet Blomplein en de bewaakte fietsenstalling Kasteel Traverse (Kegelbaan). Ook voor mensen die liever met de auto komen is er ruime parkeergelegenheid in het centrum.

Op beide dagen duurt het festival van 12.00 tot 20.00 uur. De organisatie van het Ibiza Festival ligt in handen van Stichting Helmond City Events, tevens de organisator van de evenementen Kasteeltuinconcerten, Koningsfeesten Helmond en Helmond Live. Alles over het festival vind je op de Facebookpagina’s https://www.facebook.com/ibizafestivalhelmond en https://www.facebook.com/events/1121173608913326/.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *