Iedereen welkom bij zwembad De Braak

Nu de storing in het telefoonsysteem van Optisport-Zwembad De Braak in Helmond is opgelost, kon manager Bas Nijnens Dit is Helmond een uitgebreide update geven van de officiële opening op zondag 17 december.

Iedereen welkom

“De open dag op zondag 17 december is een dag waarop iedereen welkom is. Om het zwembad te bezoeken, hoeft niemand zich aan te melden. De eerste 200 bezoekers ontvangen een ludieke goodiebag”, vertelt Bas Nijnens, manager van Optisport-zwembad De Braak. “Om 12.00 uur is de officiële opening. Van 12.00 tot 17.00 uur kun je rondlopen in de publiekstoegankelijke ruimtes zoals de horeca-ruimte en de tribune. Ook kun je vanachter het glas naar de baden en de demonstraties kijken. Je mag niet overal komen. De omkleedruimtes zijn alleen toegankelijk voor de mensen die deelnemen aan de demonstraties of degenen die komen vrij zwemmen. En de machinekamer is alleen toegankelijk voor degenen die zich voor de rondleiding hebben aangemeld.”

Diverse activiteiten

Op de open dag worden diverse activiteiten gehouden waar bezoekers naar kunnen komen kijken. Als eerste is er in het doelgroepenbad om 13.00 uur éénmalig een demonstratie Aquafit en Aquagym vanuit de LEVgroep onder leiding van Fieke van Griensven. Verder presenteren de zes verenigingen die bij ons huizen zichzelf in het wedstrijdbad. Van 13.00 tot 17.00 uur kun je elk uur een nieuwe presentatieronde meemaken.

Vrij zwemmen

“Iedereen die zin en tijd heeft, mag op zondag 17 december gratis komen vrij zwemmen van 14.00 tot 16.00 uur. Inschrijven is niet meer nodig. We hebben plek voor 250 bezoekers. Dus ook voor het vrij zwemmen is iedereen welkom in ons zwembad. Het vrij zwemmen is van 14.00 tot 16.00 uur. Uiteraard geldt wel VOL=VOL”, vervolgt Bas. “Zoals in elk zwembad gelden voor vrij zwemmen wel een aantal toegangsregels. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen veilig en sportief  ‘aan de slag’ kan in onze baden.”

Reguliere toegangsregels

De geldende toegangsregels voor een bezoek aan zwembad De Braak zijn als volgt:

  • Elk kind onder de 12 mag alleen binnen onder begeleiding van een volwassene
  • Voor elk kind zonder zwemdiploma, maar ook voor elke volwassene zonder zwemdiploma, moet een volwassene met zwemdiploma mee. Concreet betekent dit een 1-op-1-situatie.
  • Wanneer je met meer kinderen komt en deze hebben allemaal een zwemdiploma, dan is 1 volwassene met zwemdiploma als begeleider wel toegestaan.
  • Alle kinderen zonder zwemdiploma moeten een drijfmiddel (bandje of pakje) om
  • Eigen eten, drinken of speelmaterialen mogen niet mee in de horeca of de zwembaden

Nieuwe rondleiding in januari

De rondleiding waarvoor men zich moest inschrijven, gaat over een kijkje in de machinekamer van het zwembad. Aanmelding hiervoor kan niet meer, de tijdsloten zitten allemaal vol. Optisport zal in januari in samenwerking met Dit is Helmond een nieuwe datum plannen voor het bezoeken van de machinekamer. Informatie hierover vind je tegen die tijd op de website en socials van zowel Optisport en Dit is Helmond.

Even wennen

Afgelopen 1 december ging zwembad De Braak voor het eerst open. De eerste werkdag voor veel medewerkers. Vanuit Laco is 70% van de werknemers voortaan werkzaam bij Optisport. Het oude zwembad sloot op 30 november. Dat was wel even wennen. Ze moesten binnen 12 uur omschakelen van de oude naar de nieuwe situatie, want hun contract ging ook per 1 december in. Het instellen van het telefoonsysteem kostte daarom de nodige opstartproblemen. “Zed en Sop zijn voortaan op onze openingstijden wél wakker en wij ook. Wij staan telefonisch en bij de receptie klaar om iedereen te woord te staan die het fijner vindt rechtstreeks contact te hebben. Voor degenen die wel over een computer beschikken, is onze website altijd bereikbaar. Er zal mogelijk nog wel een en ander misgaan, maar wij werken er met zijn allen hard aan om het dan zo snel mogelijk op te lossen”, verzekert Bas ons.

Lees ook: Nieuwe zwembad telefonisch weer bereikbaar

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Helene Ermens - Redactie

Helene Ermens - Redactie DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *