‘Ik ben toeschouwer en schrijver tegelijkertijd’

Eva Horsten, cliënt van GGZ Oost Brabant, kwam er op jonge leeftijd achter dat ze het syndroom van Asperger heeft en een dwangstoornis. Ze vertelt in haar semi-autobiografische prozabundel ‘Dwanggenoten’, hoe het is om een dwangstoornis te hebben. ‘Ik ben toeschouwer en schrijver tegelijkertijd”, aldus Eva.

Een bepaalde trede van de trap altijd overslaan, herhaaldelijk controleren of iets recht ligt of in je hoofd steeds rijtjes tellen. Het zijn voorbeelden van dwanghandelingen die kunnen voorkomen bij een dwangstoornis. 1 tot 3 procent van de Nederlanders heeft een dwangstoornis, voor hen is dit dagelijkse kost. In ‘Dwanggenoten’ beschrijft schrijfster Eva op een beeldende manier hoe het is om te leven met een dwangstoornis. In zes verhalen, zet ze dit onderwerp pakkend uiteen en geeft ze een menselijk gezicht aan dwanghandelingen en dwanggedachten. Eva werpt de stigmatiseringen rondom de stoornis omver en laat zien hoe veerkrachtig mensen zijn. Een prozabundel die raakt, ontroert en inspireert.

Ben jij benieuwd naar ‘Dwanggenoten’? Je kunt een exemplaar bestellen door 10 euro over te maken naar rekeningnummer: NL46 RABO 0156 1199 51 t.n.v. GGZ Oost Brabant, onder vermelding van je naam, adres en ‘Boek Dwanggenoten’. Na ontvangst van je betaling zenden wij je het boek toe.

Fotograaf: Wim Hollemans

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door GGZ Oost Brabant

Wij staan voor 'gezondheid die je je eigen familie gunt' en zijn er voor burgers met complexe psychische zorgvragen. Voor hen bieden wij veilige menslievende zorg 'in het Brabantse land'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *