IKC Trudo wint eerste prijs in project Klien it

IKC Trudo is dit jaar de winnaar van het project Klien it. Dit jaar werd er weer hard gewerkt aan het opruimen van het straatvuil dat overal te vinden is. Scholen hebben het project Klien it ook dit jaar weer omarmd.

Na afloop van het project wordt ieder jaar een school gekozen die het meest heeft opgeruimd. De winnaar wint als (eerste) prijs een prullenbak waarvan zij zelf de decoratie mogen ontwerpen. Deze unieke prullenbak komt dan op het schoolplein te staan en een tweede exemplaar wordt in het centrum van Helmond geplaatst. Medewerkers van Groen4life hebben workshops verzorgd op school, zodat het zeker een mooie prullenbak zou worden. Op donderdag 17 juni werd de prijswinnaar bekendgemaakt. Het was IKC Trudo uit Stiphout.

Dus vanmorgen, de 17e juni was het al een bijzondere ochtend op de school. Enkele mensen van de pers en fotografen stonden geduldig samen met de leerlingen van groep 8 te wachten op  wethouder Gaby van den Waardenburg, zij zou de prijs overhandigen.

De school mocht niet alleen de prijs ontvangen van project Klien it maar kreeg ook de innovatieprijs 2021 voor extra buitengewone prestaties van Klien it. Na een korte toespraak van de wethouder was het de beurt aan de leerlingen die samen met de wethouder de prullenbak mochten onthullen. Er werden veel foto’s gemaakt en een filmopname en daarna konden de kinderen weer naar hun klas. De prullenbak krijgt binnenkort een mooi plaatsje op het schoolplein….

Verslag en Fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *