In maart in Bibliotheek Helmond

Je kent de bibliotheek vast wel van de vele boeken. Maar wist je dat er ook veel interessante activiteiten worden georganiseerd in de bieb? Zoals spreekuren waar je terecht kan met digitale vragen, bijeenkomsten om je taalvaardigheid te verbeteren, workshops voor jongeren en gezellige momentjes voor de allerkleinsten. Je hoeft geen lid te zijn om deel te nemen. Hieronder lichten we enkele activiteiten van deze maand uit:

Lezing: Levenstestament en erfrecht

Dinsdag 14 maart, 20.00-22.00 uur, 7,50 euro.

Een levenstestament is een notariële akte waarin je iemand aanwijst die jij vertrouwt en een volmacht geeft om jouw financiële en medische zaken te behartigen als er sprake is van wilsonbekwaamheid. Bijvoorbeeld als je niet meer in staat bent om deze dingen zelf te regelen.

Notaris mevr. Miranda van den Broek zal tijdens deze lezing ingaan op situaties uit haar praktijk en wat het betekent als opname in een verpleegtehuis aan de orde is.

Lezing ‘Grijpen naar een schaduw’, de dekolonisatie van de Molukken

Zondag 19 maart, 13.30-14.45 uur, gratis

Het boek ‘Grijpen naar een schaduw’ in geschreven door Sam Pormes, politicus en fractievoorzitter van GroenLinks. Pormes legt in het boek uit hoe het dekolonisatieproces op de Molukken tussen 1947-1950 tot stand is gekomen en vertelt hierover tijdens deze lezing.

Schrijfcafé Helmond

Woensdag 22 maart, 10.30-12.30 uur, 2,50 euro

Hou je van schrijven? Of wil je het graag eens uitproberen? Dan ben je van harte welkom bij Schrijfcafé Helmond. Het thema sluit aan op het thema van de Boekenweek 2023: ‘Ik ben alles’. Aan de hand van eenvoudige opdrachten ga je aan de slag. Het schrijfcafé wordt begeleid door Anna Lammers.

Boekjes&Babbels: Media Ukkie Dagen

Woensdag 29 maart, 10.30-11.30 uur, gratis

Kom in beweging in de bibliotheek tijdens de Media Ukkie Dagen. Samen met Denise Bontje gaan we op ontdekkingstocht door de bibliotheek. Met welke media komen jij en je kind in beweging? Natuurlijk staat er ook een mooi prentenboek centraal. Voor kinderen van 0-4 jaar.

Tijdens de Media Ukkie Dagen worden er meer leuke activiteiten georganiseerd voor de allerkleinsten. Kijk op onze website voor alle activiteiten.

Meer informatie

Wil je meer informatie over deze activiteiten? Of wil je graag alle activiteiten bekijken die de bibliotheek organiseert? Kijk dan op www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten of loop binnen bij de bibliotheek voor meer informatie.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Bibliotheek Helmond-Peel

Bibliotheek Helmond-Peel draagt bij aan de individuele ontwikkeling van mensen en ondersteunt hun deelname aan de samenleving; zij brengt mensen, bronnen en organisaties samen en levert een belangrijke bijdrage aan het versterken van vaardigheden als lezen, mediawijsheid en kennisverwerving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.