Info-avond IVN over klimaatmaatregelen thuis

Op donderdag 25 mei houdt IVN afdeling Helmond een informatieavond over klimaatregelen die je zelf in en om het huis kunt treffen. De avond volgt na een serie lezingen over de klimaatproblematiek.

Na gesproken te hebben over de waterstand, de staat van het bos en de biodiversiteit in Nederland, is het nu tijd om te kijken wat wij zelf kunnen doen in huis en tuin. Welke maatregelen kun je zelf nemen om de gevolgen van klimaatverandering zoveel mogelijk te beperken.

Subsidieregelingen

Daarvoor nodigde het IVN afdeling Helmond enkele experts uit, die je om raad kunt vragen. Allereerst geeft de gemeente Helmond bij monde van Suzanne Mesman, Inspanningsleider Klimaatadaptatie, een kort overzicht van subsidieregelingen waarover de gemeente Helmond beschikt. Denk bijvoorbeeld aan subsidies voor een regenton, een groen dak of een geveltuin. Daarnaast is iemand van het Energiehuis aanwezig, bij wie je informatie kunt krijgen over bijvoorbeeld isolatiemaatregelen in huis.

In de tuin

Tenslotte legt een lid van de Vogelbescherming uit hoe je een ontwerp voor een vogelvriendelijke tuin aanvraagt. En geeft Anne Regts (tuinontwerper en bioloog) van IVN Helmond tips voor een klimaatvaste tuin. Hoe lok je vlinders, insecten, hoe zorg je dat een tuin hittewerend wordt, et cetera.

De avond in de kantine van Speeltuin Helmond-West aan de Arbergstraat 85 start om 20.00 uur. Toegang is gratis. 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *