Informatieavond Kansrijk Mierlo-Hout door Netty van Kaathoven

Kansrijk Mierlo-Hout organiseert in het kader van gezond(er) leven een informatieavond in wijkhuis De Geseldonk. De avond wordt verzorgd door diëtiste en leefstijlcoach Netty van Kaathoven. U bent van harte welkom op 17 januari vanaf 19.30 uur en de avond is gratis toegankelijk. Inschrijven kan via de website KansrijkMierloHout.nl en klik op de knop aanmelden of via info@kansrijkmierlohout.nl

In de maatschappij waarin we leven is eten continu beschikbaar, overal en op elk moment van de dag. We eten makkelijk te veel – niet omdat we honger hebben. Maar omdat we onbewust geprikkeld worden door de verleidingen in onze omgeving. Daarbij zijn we bovendien vaak helemaal niet bezig met de hap in onze mond maar met de volgende hap die we willen nemen. Denk aan de halve zak chips die we nauwelijks proeven, het grijpen naar het volgende koekje terwijl we het huidige koekje nog niet op hebben. Het dóóreten tijdens een maaltijd zonder te voelen hoe vol onze maag zit.

Geen wonder dat een op de twee volwassenen in ons land overgewicht heeft. Aandacht voor gezondheid en goede voeding is belangrijk, maar het is niet voldoende. Veel aandacht voor diëten kan zelfs leiden tot een gewichtsobsessie en (di)eetobsessie: een verstoorde relatie met eten en met het lichaam. Voeding en gezondheid worden een worsteling met jezelf die veel stress oplevert. Kenmerkend aan veel diëten is dat mensen wel afvallen maar dat al het gewicht (of meer) er na korte tijd weer bij is.

Netty van Kaathoven is diëtist, NLP-master en ACT-trainer. Ze is een ervaren specialist op het gebied van eet- en gewichtsproblemen en eetstoornissen en heeft duizenden cliënten met haar inzichten en werkwijze kunnen helpen. Op de website Gezond Helmond vindt u uitgebreide informatie over het onderwerp mindful eten.

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anja Donkers - Redactie

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.