Samen Leren met Helmond Sport werkt samen met verschillende partners binnen Helmond om een verbinding te vormen tussen onderwijs, sport en welzijn. Daarmee kunnen zij extra begeleiding bieden aan 15 schoolklassen uit het voortgezet onderwijs in Helmond. 

De organisatie is het resultaat uit een samenwerking tussen Helmond Sport, het Vakcollege en de Praktijkschool in Helmond en Stichting LEVgroep. Helmond Sport biedt het – daarvoor speciaal gebouwde – leercentrum voor de leerlingen. Samen Leren met Helmond (Sport) is een mentorprogramma, waar jongeren onder schooltijd les krijgen in de bijzondere omgeving. Leerlingen van de Praktijkschool en het Vakcollege Helmond komen wekelijks tijdens reguliere lesuren met hun mentor naar het stadion van Helmond Sport en de Bibliotheek in Helmond. Tijdens deze lesuren wordt er een afwisselend programma aangeboden, wat is gericht op groepsprocessen en maatschappelijke thema’s, zoals weerbaarheid, mediawijsheid, wereldwijs en keuzes maken. Gedurende een themaperiode zijn de lesactiviteiten gericht op één van deze thema’s waarbij de verbinding met de praktijk en huidige actualiteit wordt gelegd.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *