Interview Marijn Humanitas Ruilwinkel

Tijdens het interview zegt Marijn: “Er gebeurt van alles in de Humanitas Ruilwinkel. Allemaal verschillende karakters en culturen, dat maakt het nooit saai.”

Marijn, 26 jaar, doet alweer een jaar vrijwilligerswerk in de Humanitas Ruilwinkel aan de Engelseweg. En met veel plezier. “Ik zocht een jaar geleden een dagbesteding toen ik thuis was komen te zitten. Honden uitlaten trok me ook aan, maar dan ben je te veel alleen en ik wilde juist ook andere mensen ontmoeten. Ik ben gewend om in een winkel te werken en vind zelf snuffelen in tweedehands kleding leuk, Dus zo kwam ik in de Humanitas Ruilwinkel terecht.”

Marijn ervaart een prettige sfeer in de winkel, waardoor ze zich snel op d’r gemak voelt. Ze is op dat moment op zoek naar, zoals ze zelf zo mooi zegt, “niet geforceerd contact met anderen”. Daarvoor is deze winkel een prima plek. Er is van alles te doen, waardoor je zelf kunt kiezen hoe intens je contact met klanten en collega’s is. In het jaar dat Marijn hier vrijwilligster is, maakt ze een mooie groei door. Daar waar ze bijzonder verlegen en stil binnenkwam, is ze nu veel meer tot bloei gekomen, bestiert ze alle balies in de winkel en staat ze met gemak iedereen vriendelijk te woord.

Diversiteit
“Als vrijwilliger verdien je zelf punten, waardoor ik zelf altijd kan winkelen, dat vind ik ook echt wel een mooie bijkomstigheid” aldus Marijn. “Vintage kleding kost me hier niks.” De diversiteit van mensen die in de winkel komen vindt ze ook heel leuk. “Het is echt een multiculturele plek. Er gebeurt ook van alles in de Humanitas Ruilwinkel, het is er nooit saai.” De bedrijvigheid blijkt ook wel uit het lidnummer wat Marijn krijgt, want zij is precies klant nummer vierduizend.

Meer jongeren
Marijn geeft wel duidelijk aan dat wanneer ze fulltime in de winkel zou werken, dat ze dan mensen van haar eigen leeftijd zou missen. “Het zou echt leuk zijn als meer jongeren bij ons komen winkelen of werken. Je kunt hier ook echt pareltjes vinden, zeker omdat vintage kleding zo hip is! En duurzaam! Dat vind ik ook belangrijk!”

Zo maakt Marijn als jongere echt het verschil in de Humanitas Ruilwinkel.

Heb jij ook zin om je oude kleding te komen inruilen voor een pareltje?
Of zoek je een zinvolle tijdsbesteding omdat bv je week te leeg is?

Je hoeft niet perse iets specifieks te kunnen: Iedereen kan hier veel leren en het helpt als je het leuk vindt om bezig te zijn met spulletjes.

Voor meer informatie: zie www.ruilwinkelhelmond.nl & https://www.humanitas.nl/afdeling/helmond/

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Humanitas Helmond

Humanitas is er voor mensen die het even niet in hun eentje redden. In Helmond kunnen mensen terecht voor opvoedingsondersteuning en in de Ruilwinkel. Ook begeleiden vrijwilligers de omgang tussen gescheiden ouders en hun kinderen.

Dit artikel heeft 5 reacties

 1. Daan Reply

  Mooi dat je je verhaal deelt Marijn, hoop dat het oprecht andere jongeren inspireert!✨

 2. Mireille Reply

  Marijn,
  Wat een oprecht verhaal. Je maakt mij nieuwgierig hoe de winkel er uit ziet en wie ik daar tegen kom.

 3. Olga Reply

  Bedankt Marijn voor het delen wat je meemaakt in de Ruilwinkel, ik herken het helemaal in jou verhaal. Trots om te mogen werken in ons “speciale” plek met “speciale” mensen. Waar telt het geld niet meer mee, wel de mens. Tot ons volgende dienst samen!

 4. Jason Reply

  Het is heel mooi hoe je ander jongen s of meisje wil inspireren om ook mensen te helpen top bezig👍🏼👍🏼👍🏼

 5. Maud Reply

  Wat mooi dat je je plek hier zo hebt kunnen vinden Marijn. Ik herken je enthousiasme, ben 1 keer in de winkel geweest en was verrast door de leuke sfeer. Ik hoop dat je andere jongeren kun inspireren! Ga zo door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *