Inwoners mogen naam voor nieuw zwembad bedenken

De bouw van het nieuwe zwembad op Campus De Braak is nu al een aantal maanden bezig. Dit zwembad moet volgens de gemeente Helmond een plek met grote sociale en maatschappelijke meerwaarde voor de inwoners worden. Een naam voor het complex is er nog niet. Campus De Braak nodigt inwoners uit om mee te denken over de naam van het zwembad. Inwoners hebben tot en met vrijdag 22 juli de mogelijkheid om hun suggesties voor de naam in te dienen.

“Bij een nieuw sportcomplex hoort een passende naam. Een naam die past bij het Helmond van nu en straks. We willen de inwoners graag betrekken bij de naamgeving van het nieuwe sportcomplex. Wie weet staat straks uw ingezonden naam op de gevel!’’, roept wethouder Harrie van Dijk op.

Criteria voor de naam van het zwembad

De naam dient aan de volgende vijf criteria te voldoen:

 • de naam moet een link hebben met Helmond of met sport/zwemmen/water;
 • de naam moet eenvoudig te spellen en uit te spreken zijn;
 • de naam mag niet beledigend en/of dubbelzinnig zijn;
 • de naam mag geen verwijzing zijn naar een bedrijf;
 • de naam mag geen vernoeming zijn naar een persoon.

Deelname

Inwoners kunnen een naam inzenden door een mail te sturen naar campusdebraak@helmond.nl met als onderwerp ‘nieuwe naam zwembad’. Insturen kan vanaf vandaag maandag 4 juli tot en met vrijdag 22 juli. Een gemeentelijk panel kiest samen met de architect uit alle inzendingen 3 tot 5 kanshebbers. Deze namen worden begin september bekendgemaakt. Inwoners krijgen na de bekendmaking de mogelijkheid om de winnende naam te kiezen. Welke naam de meeste stemmen heeft gekregen, wordt medio oktober bekendgemaakt. De inzender van de winnende naam wint een 10-badenkaart voor het nieuwe zwembad.

Update bouw

Met de onthulling van het bouwbord (11 maart 2022) door wethouder Harrie van Dijk en Mark Westra, directeur van bouwer OLCO, kwam het nieuwe zwembad op Campus De Braak al een stap dichterbij. Inmiddels is de bouwplaats ingericht en zijn de funderingspalen geboord. Momenteel is de aannemer bezig met het aanbrengen van de funderingen en de vloeren van de zwembaden. Tot aan de bouwvakvakantie zal de aannemer met betonwerkzaamheden bezig zijn. Naar verwachting kan er na de zomer van 2023 gezwommen worden.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Dit artikel heeft 13 reacties

  • Leandra fokke Reply

   Die naam is binnen 5 minuten in Helmond aangepast naar Anaalzicht…..😂

 1. Adrie Reply

  Doe maar net zo’n domme naam als het stadhuis ” zwembad voor de stad “

 2. Mike Reply

  Wij hebben Cafetaria de Braak, Wereldkeuken de Braak en Sportverenigingen de Braak. Meeste complete naam erbij is dan ook Zwembad de Braak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *