IVN-Helmond viert dit jaar haar 40-jarig bestaan. Verenigingsnestor Anne Regts en voorzitter Ad Adriaans kijken terug op mooie tijden bij het IVN. Waar kun je daar het beste over praten en waar kun je dan natuurlijk het beste filmen? In de natuur natuurlijk.

Anne Regts is al vanaf de oprichting in 1982 lid van deze natuurorganisatie. Hij heeft talloze cursussen gegeven en ontelbaar veel wandelingen als natuurgids begeleid. En dat doet hij nog steeds. Ad Adriaans, sinds een jaar of 10 trotse voorzitter van IVN-Helmond: “Natuur is belangrijk voor ons, mensen. We zijn de balans tussen mens en natuur steeds meer kwijtgeraakt. We zien om ons heen vooral beton, steen en asfalt en zonder dat te beseffen hebben we de natuur in onze leefomgeving steeds meer uitgebannen. Dat wil IVN weer veranderen: mens en natuur weer met elkaar in evenwicht brengen.”

Jubileumviering

Het 40-jarig bestaan wordt door het hele jaar gevierd, waarbij heel veel activiteiten gericht zijn op deelname door het publiek. Een kleine selectie:

  • In februari wordt in samenwerking met de bibliotheek een jeugdactiviteit georganiseerd.
  • Onder begeleiding van leden van de fotografiewerkgroep kan worden geoefend met landschapsfotografie, macrofotografie en fotograferen met een smartphone.
  • Tijdens het jubileumweekend, 16 en 17 juli is er voor de jeugd een natuurspellencircuit en voor volwassenen een beekwandeling langs de Goorloop en een weggeefbibliotheek van natuurboeken. Ook wordt dan een receptie gehouden en een ledenbijeenkomst, waarbij een speciaal jubileumboekje het licht zal zien.
  • In juli is er ook een grote fototentoonstelling in de Cacaofabriek waar werk van leden en deelnemers aan de fotowedstrijd wordt getoond.
  • Het speciale jubileumboekje bevat o.a. beschrijvingen van de Helmondse natuurgebieden, wandelingen, fietstochten en natuurmonumenten in en rond de stad.

Een en ander wordt mogelijk binnen de restricties van de coronapandemie. Hou dus de website www.ivn.nl/helmond in de gaten.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.