Jan van Brabant bezorgt kersttassen op 184 adressen

Al 25 jaar lang steekt het Jan van Brabant College aan de Molenstraat in Helmond eenzame en zieke ouderen in de stad een hart onder de riem in de kerstperiode. Afgelopen donderdag, mooi op tijd voor de feestdagen, brachten brugklasleerlingen samen met ouders de kersttassen rond op 184 adressen in de stad. De reacties waren zoals elk jaar weer hartverwarmend.

De voorbereidingen voor de actie begonnen natuurlijk al lang van tevoren. Nicole Streppel is vanuit het Jan van Brabant College de organisator. Samen met de oudervereniging ging ze op zoek naar sponsors voor de actie. De Jumbo doneerde kratten vol voedingswaren, Supermarkt De Molen aan de Beelsstraat voorzag de kersttassen van vers fruit, Bakkerij ’t Bakkertje bakte muffins en de Sligro schonk €200,- aan dit goede doel. Bovendien schonken ook ouders, medewerkers en leerlingen van de school allerlei producten. In een lokaal op school leidde de oudervereniging twee dagen lang de inzameling.

Sorteren

Nadat alle donaties binnen waren, sorteerde de oudervereniging de producten. Elke brugklas werd ingeroosterd om samen met de mentor de tassen in te pakken en de kratten vol producten te verdelen over de kersttassen. Hierbij moesten de leerlingen overleggen, samenwerken, bedenken wat een eerlijke verdeling zou zijn, en welke producten goed bij elkaar zouden passen in één tas. In totaal pakten de brugklassers uiteindelijk 184 kersttassen in. Ze maakten ook kerstkaarten met daarop een persoonlijke kerstboodschap voor elke oudere die een tas ontvangt.

Elke brugklas werd ingeroosterd om samen met de mentor de tassen in te pakken

184 adressen

Donderdag werden de kersttassen door de brugklasleerlingen in kleine groepjes bezorgd. Daarbij geholpen door achttien ouders die hun tijd en auto ter beschikking stelden aan dit goede doel. Zelfs een oma en een broer hadden zich aangemeld als vrijwilliger. De groepjes gingen op pad om de tassen persoonlijk af te geven op 184 adressen in Helmond. De bewuste adressen krijgt het Jan van Brabant College aangeleverd van Zonnebloem Mierlo-Hout, Helmond-Centrum, Stiphout, Invalidenbond Helmond, Ouderenwerk Haverveld-Dierdonk, St. Trudo, Zorgboog de Pannehoeve, Savant Zorg en Woonzorgcentrum Savant Alphonsus.

Persoonlijk momentje

“De kracht van deze actie is dat er een heel persoonlijk momentje met iemand ontstaat”, vertelt Marlou van de Wiel, lid van de oudervereniging. “Bij het bezorgen zijn de reacties hartverwarmend. Mensen vinden het heel fijn dat er aan ze gedacht wordt en dat het dan ook nog een puber is die zo’n tas komt brengen, dat maakt het voor hen helemaal bijzonder.”

Foto’s: Nicole Streppel en Bente Bongenaar

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *