Jan van Brabant college zamelt geld in voor het goede doel

Iedereen is bezig met acties om de slachtoffers in Turkije en Syrië te helpen vanwege de aardbevingen. Bedrijven, scholen, verenigingen en andere instanties zetten alle zeilen bij om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de hulp.

Zo besloot ook het Jan van Brabant college Deltaweg, onder leiding van initiatiefnemers Mark Mobach en Ali Saatci, zijn steentje bij te dragen door geld in te zamelen op allerlei manieren. Er werden die dag door de docenten en de leerlingen Turks eten (broodjes Kebab) verkocht, waarvan de gehele opbrengst bestemd was voor het goede doel.

Tussen 10.30 uur en 14.30 uur was iedereen welkom op het college. En met iedereen werden niet alleen de leerlingen bedoeld, maar iedereen uit de buurt of uit Helmond. Om de actie succesvol te laten slagen was er ook nog een collectebus neer gezet bij de administratie.

Een kleine school maar alles wat opgehaald zou worden was mee genomen. En voor het goede doel was elke euro belangrijk. Mark en Ali kregen hulp van leerlingen en Nicole van Oosterom (van de firma Catermaat.nl) die de keuken onder haar hoede nam.

Om 10.30 uur werd het startsein gegeven. De eerste die een broodje Kebab bestelde was de directeur de heer Dirk-Jan Hogervorst. En na de eerste hap sprak zijn gezicht boekdelen: het broodje was heerlijk. Dat was voor de leerlingen het teken om zelf ook te gaan eten. Eerlijk gezegd: het rook heerlijk in de kantine en weldra stond er een behoorlijke rij voor de bestelbalie. Nicole en haar medewerksters begonnen gelijk met het beleggen van de broodjes. De oven lag vol met broodjes dus hoefde er alleen maar vlees, de rauwkost en de sauzen erop. Het liep storm.

Terwijl de leerlingen die een tussenuur vrij hadden of vrij waren lekker zaten te keuvelen en te eten en toen het pauze was, kwamen er nog meer leerlingen de kantine binnen die haast allemaal direct naar de balie liepen. Toen ik twee leerlingen, Madelon en Isabella, vroeg of het broodje lekker was, begonnen zij te lachen en het enige wat zij zeiden was: “Heerlijk. Dat moeten ze vaker doen op school”.

De organisatie keek tevreden toe. Het leek wel een succes te worden. En de hele dag was het lekker druk en de broodjes waren bijna niet aan te slepen. Maar tegen een uur of half twee werd het wat rustiger in de kantine want het was bijna vakantie. Achter in de kantine werd langzamerhand al een beetje geveegd en gepoetst en toen het bijna kwart over twee was, waren de broodjes al haast op en het vlees was ook verdwenen.

Toen werd de uitslag bekend gemaakt. Tijdens deze actie werd elk verkocht broodje genoteerd en met een tevreden gezicht kwam Ali van de organisatie breed lachend de uitslag doorgeven. Het viel zeker niet tegen voor zo’n kleine school als deze Jan van Brabant, er waren ruim 170 broodjes verkocht. Dus dat betekende dat er ruim achthonderdvijftig euro was opgehaald voor het goede doel. En dat is een mooi bedrag. Maar het was ook een mooie actie en wie weet volgen er nog meer acties. De directeur van de Jan van Brabant kan zeker trots zijn op zijn leerlingen en leerkrachten.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.