Jeugdhulp Xtra failliet, 11 jeugdigen uit Helmond naar andere plek

Jeugdhulp Xtra heeft op 8 juli een faillissementsaanvraag gedaan. Alle jeugdigen die nu zorg ontvangen moeten mogelijk bij een andere aanbieder zorg krijgen. Op dit moment gaat het in de regio ‘een 10 voor de jeugd’ om minimaal 39 jeugdigen, waarvan 11 uit Helmond. De gemeente gaat, samen met Jeugdhulp Xtra, indien noodzakelijk op zoek naar een nieuwe passende plek. Als er wachttijden zijn bij andere aanbieders kan er sprake zijn van vertraging of tijdelijke onderbreking van de zorg.

Dit schrijven burgemeester en wethouders aan de leden van de gemeenteraad. Op donderdag 30 juni ontvingen de gemeenten Eindhoven en Helmond als vertegenwoordigers van de zorgregio’s ‘Samen voor jeugd’ en ‘Een 10 voor de jeugd’ een dringend verzoek van de directie van Jeugdhulp Xtra om zo snel mogelijk in gesprek te gaan over de continuïteit van zorgverlening door Jeugdhulp Xtra.

In dat gesprek op maandag 4 juli heeft Jeugdhulp Xtra aangegeven dat, zonder een financiële injectie van de regiogemeenten, een faillissement niet te voorkomen zou zijn. Een samenloop van omstandigheden leidde tot de problematische financiële situatie waarin het bedrijf zich nu bevindt. Dat er al langere tijd problemen waren in de bedrijfsvoering bij Jeugdhulp Xtra was bekend. Jeugdhulp Xtra heeft daarover gesprekken gevoerd met de gemeenten. Die zijn voor wat betreft enkele afspraken de jeugdhulp tegemoet gekomen. Op 4 juli bleek dat dit niet genoeg was. Bij de zorgregio’s ‘Samen voor jeugd’ en ‘Een 10 voor de jeugd’ was niet bekend dat de problemen zo hoog waren opgelopen.

Volgens burgemeester en wethouders kunnen de gemeenten niet de financiële steun bieden die nodig is om een faillissement van Jeugdhulp Xtra af te wenden. Het zou niet rechtmatig zijn omdat dit een vorm van staatssteun is.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.