Jibb+: ook bewegen met beperking of chronische aandoening

Flo de Haas en Lisanne van der Veen, buurtsportcoaches bij Jibb+, vertellen: “Jibb+ is er niet alleen voor kinderen en 55-plussers. We zijn er ook voor volwassenen die een beperking ervaren of een chronische aandoening hebben!”

Zo gaat Flo iedere woensdagochtend van 11.00 tot 12.00 uur wandelen met een groep mensen met onder andere COPD en mensen die om wat voor reden dan ook niet snel kunnen wandelen. Dit doet ze in het stadspark de Warande. “Een uurtje wandelen we op rustig tempo, zodat iedereen op zijn niveau mee kan en we houden rekening met elkaar” vertelt ze. “De mensen hebben onderling veel steun aan elkaar en het is echt een sociaal moment.” Ook Lisanne kan beamen dat het veel meer is dan alleen bewegen. Ook zij ervaart bij de groep ‘Bewegen op Maat’ dat mensen naast voor het bewegen, ook echt voor het sociale contact naar de groep toe komen.

Lisanne: “Ieder woensdag middag van 15.30 tot 16.30 uur bewegen we op ieders niveau in de gymzaal van de Westwijzer. Elke les proberen we iets met kracht, balans en spelactiviteiten te doen.” De groep deelnemers varieert in leeftijd en bestaat onder andere uit mensen met Parkinson en NAH.

Bij zowel de COPD wandelgroep als Bewegen op Maat is het mogelijk om deel te nemen! Meer informatie of een proefles komen doen? Neem dan contact op via lisannevanderveen@jibbplus.nl of bel naar 06-82042797.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Jibb+

Jibb+ draagt bij aan een vitaal Helmond door voldoende beweging en gezonde voeding toegankelijk en aantrekkelijk te maken voor iedereen, waarbij extra aandacht is voor het verkleinen van gezondheidsverschillen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.