Johannes Evangelist-legpenning voor ‘gouden’ Jan Drouen

Inmiddels viert Jan Drouen het gouden jubileum als vrijwilliger voor de St. Luciakerk en nam hij na dertig jaar afscheid als lid van het kerkbestuur. Tijdens de H. Mis ter gelegenheid van de viering van het 125-jarig bestaan van de H. Luciakerk in Mierlo-Hout, had pastoor Pieter Scheepers een mooie toespraak voor hem. En de Johannes Evangelist-legpenning

Pieter:’ Als je de naam “Jan Drouen” intypt op Google, dan krijg je een heel overzicht over alles wat deze duizendpoot voor de Mierlo-Houtse gemeenschap en voor Helmond betekent. Ik denk bijvoorbeeld aan De Wijkraad in Mierlo-Hout én Brandevoort; Kansrijk Mierlo-Hout; bestuur Geseldonk; vele jaren in het onderwijs en in diverse verenigingen; commissies en werkgroepen. En natuurlijk voor onze parochie. Al 50 jaar ben jij een vrijwilliger in hart en nieren.
In die tijd was jij betrokken bij de communievoorbereiding, lid werkgroep Gezinsmis, volgde de pastorale school en was lid van de parochievergadering. Sinds 1992, nu 30 jaar, ben je lid van het parochiebestuur waaronder tot begin dit jaar als vicevoorzitter. Ook heb je vele jaren deel uit gemaakt van de bisschoppelijke lekenraad. Jij was ook een van de kartrekkers en zeer betrokken bij fusie van diverse parochies tot de Damiaanparochie nu 12 ½ jaar geleden.
Er is een gezegde dat luidt: een gemeenschap steunt op een relatief klein aantal oersterke pilaren. Ik ben ervan overtuigd dat jij Jan voor onze dorpsgemeenschap een steunpilaar van formaat bent. Jouw tomeloze inzet en actieve betrokkenheid bij de mensen dichtbij en ver af, maakt jou tot wat Mgr. Bluijssen ooit noemde: een christen van kwaliteit.
Voor al je inzet in die afgelopen jaren heb je veel erkenning gekregen. De koningin verleende jou een Koninklijke onderscheiding en bisschop Hurkmans benoemde jou tot Ridder in de Orde van de Heilige Sylvester. Het gemeentebestuur van Helmond verleende jou de Stadspenning van de gemeente Helmond. Allemaal blijken van waardering en respect voor jouw inzet ten behoeve van een stuk gemeenschapsvorming in Mierlo-Hout en in Brandevoort.
Vandaag willen we jou feliciteren met je gouden vrijwilligersjubileum. Ook wij als Damiaanparochie willen je eren voor al je inzet. Daarom hebben we aan onze bisschop gevraagd om jou de diocesane Johannes Evangelist-legpenning toe te kennen voor alle bijzondere verdiensten voor de Kerk in het bisdom Den Bosch.
Beste mensen, parochies waar de kerkgemeenschap niet mede door vrijwilligers gedragen wordt, hebben –en dat kunnen we in alle openheid zeggen – weinig toekomstperspectief! Daarom, blijven wij gezamenlijk werken aan de toekomst van de Damiaanparochie hier in Helmond!’ aldus de mooie woorden van de pastoor. Jan Drouen mocht de legpenning en de bijbehorende oorkonden ontvangen uit handen van bisschop Gerard de Korte.

Foto Mario Coolen

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anja Donkers - Redactie

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.