Het Tienerhuis in Brouwhuis bestaat 25 jaar en dat moet gevierd worden vind beheerder Maarten Janssen. Daarom is juli feestmaand in het Tienerhuis. Samen met zijn vrijwilligers  organiseert Maarten deze maand extra leuke dingen waar iedereen aan kan mee doen. Inmiddels zijn er al twee activiteiten geweest maar er volgen er nog veel meer. En iedereen die mee wil doen kan voor meer informatie en inschrijven even op de website kijken. www.tienerhuis.nl of even bellen naar 0492 556957.

De eerste activiteit die werd gehouden stond bekend als de kleurenoorlog. Dat was een middag veel werken met graffiti en verf. Er werden platen hout geschilderd en bespoten en er hing een enorm doek aan de muur waar je een beker verf tegen aan kon gooien. Daarna was het de kwasten de verf uitstrijken tot er een mooi kunstwerk was ontstaan.

De tweede activiteit vond binnen plaats. Het eerste spel was het bekerpingpong spel. Twee groepen streden tegen elkaar om pingpongballen in bekers te gooien. Was het raak dan moest men naar een tafeltje lopen met de beker en met de ogen dicht een lepeltje met iets er op proeven. Dat kon van alles zijn. Maggi, sambal, siroop, vruchtenjam en nog meer raadselachtige substanties. Aan de gezichten kon men zien of het lekker of afgrijselijk smaakte. Als het aantal bekertjes op waren had je gewonnen. Spannend tot de laatste beker.

Het tweede spel was voor de deelnemers nog erger. Iedereen kreeg een bord met vier droge beschuiten en wie het eerst de beschuiten had op gegeten was de winnaar. Maar je moest na het eten wel even kunnen fluiten anders gold de uitslag niet. Dus in een mum van tijd vlogen de kruimels beschuit in het rond tot grote hilariteit van de toeschouwers. De winnaar daarvan kreeg als prijs vijf consumptiepenningen. Het was in ieder geval weer een vrolijke middag. De volgende activiteiten zijn onder andere: 6 juli smijten maar, 8 juli een speurtocht, 13 juli een grote zomerbingo met als hoofdprijs twee tickets naar Toverland, 20 juli een spetterdag (met waterstormbaan) en 22 juli het grote zomerfeest. Dus bereid je maar voor: juli is feestmaand in het Tienerhuis.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.