Kansrijk Mierlo-Hout ontvangt kerstgeschenk

Kansrijk Mierlo-Hout mocht maandagmiddag een kerstgeschenk in ontvangst nemen uit handen van COO Hans Jacobs en Paul de Bruin van Spirotech Helmond.

De Huiskamer acteert onder de vlag van Kansrijk Mierlo-Hout en is gevestigd in wijkhuis De Geseldonk. Bij uitzondering mag deze activiteit, opvang van licht dementerenden om de mantelzorgers te kunnen ontlasten, ondanks de COVID-19 maatregelen toch doorgaan. Op twee dagen in de week worden groepen opgevangen door vrijwilligers. Zij doen spelletjes, knutselen, doen boodschappen en maken samen de lunch klaar en vullen op een prettige manier de dag, zodat de mantelzorger een dagje voor zichzelf heeft.

Spirotech is een bedrijf in Helmond dat jaarlijks een bedrag schenkt aan een goed doel. De medewerkers van Spirotech mogen een voorstel doen, welk goed doel uit Helmond in dat jaar een bijdrage mag krijgen. Omdat de moeder van een van de werknemers bij de Huiskamer wordt opgevangen, vond deze dat het goede doel dit jaar wel deze Huiskamer mocht zijn.

Op maandag 14 december mochten de vrijwilligers van de Huiskamer een cheque van € 2.000 euro in ontvangst nemen. Onder luid applaus van de gasten. Ook wordt er een cheque uitgereikt aan kinderdagcentrum Binderen, waar de kinderen zullen worden verrast met twee trampolines.

Doortje Noten is vrijwilliger van het eerste uur en zij mocht de cheque in ontvangst nemen. Voor de beide heren had zij een bosje bloemen en een envelopje met een bedankkaartje. Ze vertelde dat nu eindelijk een uitstapje met de hele groep naar Dierenrijk Europa kan worden gerealiseerd. Terwijl de wekelijkse gasten van de Huiskamer genoten van hun zelfgekozen lunch: broodje hamburger, ‘met jung of met uien?’, namen de directeuren van Spirotech afscheid. In de Huiskamer werd nog even gezellig na gekletst over deze bijzondere geste van het bedrijf.

Kent u Kansrijk Mierlo-Hout?

Kansrijk Mierlo-Hout wil iedere inwoner van Mierlo-Hout de gelegenheid en de mogelijkheid bieden om mee te (blijven) doen aan de maatschappij en zich daar wel bij laten voelen. Vele organisaties onderschrijven dit mooie streven en hebben zich aangesloten om het initiatief te ondersteunen. Wilt u ook een handje meehelpen? Wij hebben nog vrijwilligers nodig! Neem een kijkje op de website, deze is nog niet helemaal klaar, maar daar staan wel al alle contactgegevens.

 

Tekst en foto Anja Donkers

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Wijkraad Mierlo-Hout

De stichting Wijkraad Mierlo-Hout is opgericht de leefbaarheid in Mierlo-Hout te bevorderen en om als intermediair te fungeren tussen de gemeente Helmond en de inwoners van Mierlo-Hout. Kijk voor meer informatie op www.wijkraadmierlohout.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.