Het KASH Jongerenproject van kerkgenootschap PKN hield afgelopen weekend een 24-uurs loop. De organisatie was in handen van Cathy Erberink, Bart Huckriede en Allard Venema. Tijdens de 24-uurs loop waren er tussen de dertig en veertig deelnemers actief. De jongste deelnemer was 16 jaar. De start en finish was aan Berkenheuveldreef. Steeds liep er een twee- of drietal. Voornamelijk in de avonduren liep men met drietallen, ook een beetje vanwege de veiligheid op straat.

Het kerkgenootschap PKN werd op 1 mei 2004 opgericht in Nederland. Het was een fusie van Nederlandse Protestantse kerken die KASH Jongerenprojecten organiseren. KASH staat voor Kerken in Asten, Someren, Helmond en Damiaan. Een project is een werkreis van 17 tot en met 31 augustus. De reis voert naar de een revalidatiekliniek in Mombasa in Kenia. De bedoeling is om mee te helpen met de reparaties van de  therapeutische baden en het aanbrengen van zonnecollectoren.

De KASH jongeren hebben al heel wat projecten achter de rug. Kerstmarkten organiseren, auto’s wassen, stamppotavonden voor ouderen en oliebollen verkoop. Het einddoel is vijfenvijftigduizend euro bij elkaar te brengen. Daar zijn ruim zestien mensen mee bezig.

Verslag: Hans Choufoer

Fotografie: Hans Choufoer en Maartje Rubenkamp

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.