Als men getrouwd is hoopt men op een gelukkig huwelijk. Vaak komt die wens uit. En als het heel goed gaat blijft men heel lang getrouwd. Zo ook in Helmond waar bleek dat er weer veel echtparen al 60 jaar getrouwd zijn.

Tijd voor een feestje dus. Als een echtpaar deze mijlpaal bereikt heeft wordt men op het kasteel uitgenodigd voor een felicitatie van de burgemeester. Maar in deze moeilijke tijd was het door de corona niet mogelijk om op het kasteel te verschijnen. Dus bezocht ‘het kasteel’ de mensen thuis. In juli en augustus waren er ongeveer 25 echtparen 60 jaar getrouwd. Dus ging de kasteelheer met enkele van zijn dames op bezoek bij deze 25 echtparen en namen een goed gevulde mand mee als geschenk. Veel echtparen nodigden de kasteelbezoekers binnen, maar dat was helaas niet mogelijk. Dus werden de felicitaties overhandigd aan de voordeur. Sommige echtparen waren emotioneel en verrast door het hoge bezoek. Maar het is toch mooi dat mensen zo lang bij elkaar blijven en dan is een felicitatie zeker op zijn plaats en dik verdiend.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Sommige paren wilden niet op de foto en staan dus niet bij dit bericht

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *