Kasteeldag in Helmond is een avontuur voor jong en oud

Dit pinksterweekend werd in Nederland weer de kasteeldagen gehouden. Dus ook in Helmond zetten de bewoners en het personeel van het kasteel de deuren wagenwijd open. Wanneer je het kasteel bezocht kon je op de Kasteeldag zomaar enkele van deze bewoners tegenkomen.

De kasteelgids kon je niet mislopen: hij verzorgde de rondleidingen. Maar je kon ook zomaar jonkheer Wesselman tegenkomen of Philippine van Ruyschenberg die er rondliep. Ook de kok was aanwezig die de mensen vertelde wat er vroeger gegeten werd en hoe het klaargemaakt moest worden. En beneden kon je een kijkje nemen in de keuken waar lekker gekookt werd.

De kinderen die op bezoek kwamen konden zich verkleden in echte prinsessenjurken en de jongens konden de stoere kleding van de prinsen aandoen.. En dan mocht je ook op de grote troon zitten. Ook kon men een kijkje nemen in de ridderzaal beneden.

Op de binnenplaats kon iedereen leuke ouderwetse spelletjes doen zoals ring gooien, kegels omgooien of een keer meemaken hoe het is om met het hoofd in de schandpaal te staan. En als men van muziek wilde genieten kon men luisteren naar het Helmonds Muziek Corps die met het opleidingsorkest leuke en vrolijke muziek maakten. Dus op Kasteeldag een kijkje nemen in het kasteel was beslist de moeite waard…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.