Tijdens de kasteeltuinmarkt op zondag 28 augustus konden de mensen weer struinen en op zoek gaan naar net dat ene dingetje dat niet gauw te koop of te vinden is.

Bij het bezichtigen van de kasteeltuinmarkt leek het wel of heel Helmond de zolder had leeg gemaakt en de spullen hiervan wilde verkopen. Van beelden tot speelgoed en van schilderijen tot meubels. Alles lag op de kramen of lag uitgestald op een dekentje op het gras. Voor de inwendige mens was er ook van alles te verkrijgen. Vooral de Hollandse stroopwafelkraam en de frietwagen deden goede zaken.

Er was provisorisch een klein terrasje gemaakt en die was constant bezet of er stonden mensen te wachten om een stoel te bemachtigen. Enkele gelukkige mensen die hadden gevonden wat zij zochten liepen zich soms in het zweet met de nieuwe aanwinst. Twee dames met een enorme knuffel, een beer. Het was haast niet te tillen. Maar er waren natuurlijk van oudsher de boekenkramen en kramen met cd’s , dvd’s en grammofoonplaten terwijl er op dat moment een grote platenbeurs gehouden werd op de Markt in het centrum. Het was weer echt ouderwets struinen in de kasteeltuin. Maar als je vond wat je zocht was je gelukkig en de zolder was in ieder geval weer een stuk leger.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.