In de nacht van 1 op 2 juli liepen de deelnemers van de Kennedymars 2023 weer door Helmond. Met als eerste rustpost die op de Rijpelberg. Waar voorafgaand aan de komst van de eerste wandelaars het evenement Rijpelberg Live plaatsvond.

Op je sloffen

In groepjes, tweetallen of gewoon alleen. De wandelaars deden het toch maar effe. Een monstertocht van 80 kilometer. Rond 23.30 uur kwamen de eerste wandelaars aan op de rustpost bij speeltuin De Rijpelroets. Deze snelwandelaars hadden er nu ongeveer 32 kilometer van deze Kennedymars 2023 opzitten. Eén van de wandelaars kwam fanatiek en breed lachend binnenwandelen met een Nederlandse vlag op de rug. Hij liep deze tocht speciaal voor een goede vriend.

Op je tandvlees

De volgende lopers kwamen druppelsgewijs aan. De meesten namen vlug een bekertje drinken en iets te smullen en vertrokken weer. Naast lopers waren er ook rolstoelers die meededen. Soms zag je lopers binnenkomen waarvan je je afvroeg of het wel vol zouden kunnen houden. Vermoeide gezichten, waggelend vanwege de eventuele blaren of krampen in de spieren. Stug gingen ze door, op naar de finish. Ook bij deze post was een waterpunt opgesteld waar de lopers hun waterflessen konden vullen. Iets verderop waren de hoognodige toiletten neergezet. Rond de klok van 2.oo uur waren de meeste wandelaars deze post gepasseerd.

Rijpelberg Live!

Voor deze avond hadden de mensen van speeltuin De Rijpelroets de deuren geopend van 19.30 tot 1.00 uur voor bezoekers. Iedereen was welkom, met een gratis entree en een betaalbare consumptie. Kinderen mochten tot 12 uur gratis binnen en kregen bij de ingang ook nog een gratis ‘braskaart’. Met deze ‘braskaart’ kon je iets te snoepen en te drinken krijgen. Het was daarom enorm druk in en bij de speeltuin. Veel bezoekers vertrokken later op de avond naar het veld waar de lopers langskwamen.

Op het daar opgebouwde podium trad als eerste coverband De Blitz op. De frontman vertoonde tijdens het optreden behoorlijk wat malle fratsen op muziek van onder andere Elvis en Queen. Tijdens hun optreden verkleedde hij zich steeds, wat uiteraard hilarische momenten  opleverde. De drankwagen maakte overuren, want het personeel was constant bezig met inschenken van bier en fris. De kramen voor de lopers stonden uiteraard ook al klaar. Water, ranja, bouillon, fruit en plakken koek, aan alles was gedacht. Een eindje verderop had bewoner Fred Atmoredjo voor zijn deur ook tafels neergezet met fruit en snoep. Daar bakte hij gratis loempia’s voor iedereen. Volop gezelligheid dus.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *