Kennismaking met BeeBall bij Mulo

Ooit gehoord van BeeBall? BeeBall is een stoer, flitsend en leuk spel voor kinderen van 5 tot 10 jaar. Een variant op honkbal, waarbij kinderen snel vertrouwd raken met het slaan, gooien en vangen. Hierbij maken ze zich snel de technische vaardigheden van honkbal en softbal eigen. Ook in Helmond wordt BeeBall gespeeld, en wel bij Mulo. Reporter Hans Choufoer nam eens een kijkje bij een wedstrijd.

De jeugd heeft de toekomst

Als wijkreporter krijg ik (gelukkig) heel veel uitnodigingen van verenigingen om eens te komen kijken naar de wedstrijden. Dat doe ik graag, maar door tijdgebrek kan ik niet overal bij zijn. Het liefst kijk ik dan naar wedstrijden van de jeugd. Want de jeugd heeft de toekomst, nietwaar? En er is niets zo gezond als de jeugd die plezier heeft in sport. Dus zaterdag ging ik eens kijken bij de honk- en softbalafdeling van Mulo. Om precies te zijn bij de wedstrijd van het BeeBall 2 team. En ik moet zeggen: het was een ware belevenis.

Fanatiek

BeeBall is een variant op honkbal en wordt (meestal) gespeeld door kinderen vanaf 5 jaar. Het BeeBall team van Mulo speelde tegen Heerenkamp uit Nijmegen. Het was de laatste wedstrijd voor de vakantie. Op het terrein van Mulo aan de Rivierensingel stonden heel wat ouders aan de zijlijn, om hun kroost aan te moedigen. Het was een lust om te zien hoe fanatiek de kinderen hun sport beoefenden. Coach Oscar Prins en assistent Anneliek Taanman konden trots zijn op de verrichtingen van hun team. De spelers deden hun uiterste best om er een spannende wedstrijd van te maken. De andere twee assistenten, Fleur Joosten en Imke Winckens, waren helaas niet aanwezig. Zij moesten zelf ergens anders spelen.

Sportiviteit en plezier

Er werd soms loeihard geslagen met de knuppel. En de spelers in het veld renden zich het apezuur om hun tegenstander weg te houden van een honk of de thuishonk. Het ging zo snel dat ik op het eind van de wedstrijd niet eens wist wat de stand was. Maar gelukkig vertelde iemand uit het publiek mij dat het eigenlijk toch vooral om de sportiviteit en het plezier te doen is. Tenslotte volgde er een bedankje van de spelers richting tegenstanders en natuurlijk de onvermijdelijke groepsfoto. En traditiegetrouw gooiden de spelers hun caps in de lucht. Vakantie!

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Speciale dank aan Oscar Prins en Femke Linnenbank-Heldens

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *